Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

3 sfaturi practice pentru amenajarea interioară a locuinței tale


Nu există o locuință care să fie identică în ceea ce privește poziționarea și amenajarea cu alta. Bineînțeles, acest lucru se aplică celor care nu fac parte din hoteluri sau spații de cazare care, după caz, trebuie să respecte anumite reguli presetate de designerul de interior.

De aceea, amenajarea interioară a locuințelor se bazează pe creativitate. Chiar dacă un designer pleacă de la o idee, șansele ca aceasta să nu fie modificată de-a lungul întregului proces sunt infime. Spre deosebire de alte aspecte ale vieții noastre, acest domeniu este extrem de creativ și oferă posibilitatea fiecăruia dintre noi să se joace cu imaginația după bunul plac.

Îmbinatul utilului cu plăcutul este, însă, cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare de la bun început. Descoperă în rândurile următoare 3 sfaturi practice pentru amenajarea interioară a locuinței tale!

  1. Crearea impresiei de spațiu mai mare

Cu toții ne dorim o casă sau un apartament cu dimensiuni impresionante. În ciuda faptului că acest lucru este deseori imposibil (din motive ce țin de bani, locație sau, pur si simplu, din comoditate), există trucuri la care poți apela pentru a da impresia unui spațiu mai mare.

Totul începe de la culoarea aleasă pentru pereți. În timp ce nuanțele închise au proprietatea de a reduce vizual spațiul, cele deschise îmbunătățesc semnificativ impresia generală.

Un alt factor determinant este lumina. Dacă ai un geam mai mare la baie (și nu unul mic), îl poți pune în valoare și, astfel, să te asiguri că spațiul beneficiază de mai multă lumină. Aceste sfaturi se aplică inclusiv pentru o amenajare baie mica, fiind imperios necesare dacă vrei să te bucuri de un loc cu adevărat relaxant.

  • Folosește mobilă de calitate

Ai văzut deja ce presupune renovarea unei locuințe (nu doar în materie de timp și efort, ci și din perspectivă financiară) și vrei să eviți să reiei procedura prea curând? Pentru asta, vei avea nevoie de piese de mobilier de calitate.

Chiar dacă ești în căutarea unor spații de depozitare perfecte pentru casă, este indicat să nu achiziționezi mult prea multe piese de acest fel. În caz contrar, vei aglomera foarte tare fiecare încăpere, iar locuința nu va mai oferi relaxare și sentimentul de ordine. În plus, poți să investești în mai puține piese de mobilier de calitate, în loc să achiziționezi mai multe dar la preț mic. Verifică întotdeauna materialele folosite înainte de a plasa orice comandă de acest fel.

  • Alege accesoriile perfecte

Indiferent de cât de minimalist este stilul spre care optezi, accesoriile pentru casă joacă un rol crucial în amenajarea interioară. În această categorie intră elementele de iluminat, alături de plantele alese și poziționate în mod strategic în fiecare încăpere.

Alegerea perdelelor și a draperiilor este un proces pentru care ar trebui să aloci un interval de timp rezonabil. Amenajarea interioară nu este finalizată fără electrocasnicele favorite, cu ajutorul cărora vei avea parte doar de liniște și confort la tine acasă. Nu uita nici de tablouri, care vor fi cu atât mai valoroase cu cât au o semnificație importantă pentru tine.

Obținerea celei mai frumoase locuințe se face gradual, urmând câteva etape prestabilite. Cu toate acestea, modul în care se pune în aplicare amenajarea interioară nu este deloc rigid ci, mai degrabă, extrem de creativ.  

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *