Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Pregătirea mașinii pentru iarnă – tot ce trebuie să știi


Momentele de liniște, relaxare și confort din trafic există chiar și în cele mai aglomerate capitale. În ciuda timpului pierdut, a poluării excesive și a celorlalți participanți la trafic nu foarte politicoși, există și elemente benefice de care ne putem bucura în timp ce ne adăpostim atât de căldură, cât și de ger pe tot timpul anului. Printre acestea se numără muzica pe care o asculți, tapițeria interioară și, nu în ultimul rând, confortul generat de tipul cauciucurilor.

Atunci când iarna se apropie, primim semne clare potrivit cărora fiecare dintre noi trebuie să se pregătească pentru zilele reci. Atât garderoba, cât și perechile de încălțăminte sunt schimbate cu unele mult mai rezistente și din materiale durabile. Același lucru se întâmplă și cu mașina la care, din nevoie și potrivit reglementărilor legale, fiecare șofer are obligația să schimbe anvelopele de vara cu unele de iarnă.

Verificarea stării bateriei

Vrei să eviți orice situație neașteptată în care rămâi împotmolit în mormane de zăpadă sau mașina începe să derapeze pe carosabilul înghețat? Pentru asta, ai nevoie de un motor funcțional. Unul dintre componentele extrem de importante este bateria, pe care trebuie să o verifici chiar înainte de a pleca la drum. În timpul iernii, aceasta este folosită la o capacitate de până la 50%, în timp ce consumul se dublează sau chiar triplează.

Conectivitatea bateriei presupune și existența conectorilor care trebuie să se afle într-o stare perfectă. Cei uzați sau deteriorați nu te vor ajuta cu nimic, ba chiar îți vor îngreuna și mai mult pregătirile.

Evitarea folosirii frânei de mână

Șoferii cu experiență sunt conștienți de provocările pe care condițiile meteorologie extreme le ridică fiecărui participant la trafic. Așa se face că, în zilele în care simți că afară totul îngheață, iar temperaturile sunt foarte joase, este imperios necesar să eviți folosirea frânei de mână pe cât mai mult posibil. Specialiștii în domeniul auto recomandă scăderea vitezei, în așa fel încât să se activeze automat frâna de motor. În caz contrar, te-ai putea confrunta cu situații deloc plăcute și chiar periculoase atât pentru tine, cât și pentru restul pasagerilor și participanților la trafic.

Folosirea tipului necesar de cauciucuri

Nimic nu se compară cu un nivel ridicat de aderență în timpul zilelor reci, friguroase și înghețate. De aceea, ai nevoie din timp de cauciucuri care să fie compatibile cu drumul pe care îl ai de parcurs. Anvelopele de vară sunt ideale pentru zilele în care temperaturile din termometre nu se gândesc să scadă, în timp ce modelele de iarnă se folosesc cu strictețe în timpul lunilor reci.

Mașina ta poate fi pregătită pentru iarnă, urmând toți pașii expuși mai sus. Prin intermediul AnveloStar, te vei putea bucura de un grad superior de siguranță la orice oră din zi sau din noapte!

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *