Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Alege să cumperi inteligent! 3 sfaturi de urmat atunci când achiziționezi un nou camion


Investiția într-un camion, într-un cap tractor, sau în orice alt vehicul dedicat transportului de mărfuri poate fi o decizie destul de riscantă dacă nu ai un plan concret pentru ceea ce îți dorești. Totuși, sfatul specialiștilor atunci când vine vorba de cumpărarea de camioane rulate este să respectăm trei pași siguri. Pentru că este o investiție ce se va atenua în timp, fiecare pas trebuie calculat cu atențe pentru a fi siguri că am luat decizia corectă. O listă clară de criterii de selecție a automobilului vă va ajuta să luați cea mai bună decizie. Ce trebuie să aveți în vedere:

Bugetul: întotdeauna estimat conform nevoilor dumneavoastră!

Cel mai important este să vă stabiliți un buget clar, iar în funcție de acesta să începeți căutările. De ce este atât de important acest aspect? Ei bine, pentru că dacă veți ști de la început în ce sumă trebuie să vă încadrați, veți căuta doar camioane rulate în acea categorie (și aici ne refrim la km, dotări, model ș.a.). În plus, fluctuațiile de buget depind de prioritățile și de nevoile dumneavoastră. Poate că un compromis vă va ajuta să faceți achiziția cea mai bună, însă nu vă bazați pe acest lucru. Este important, ca în cazul oricărei achiziții, să fixați un buget care să se poată plia nevoilor dumneavoastră (raportate la nivelul de dezvoltare al afacerii și la planurile dumneavoastră de viitor). Selectați mai multe camioane second hand (de aici) și calculați raportul calitate-preț pentru fiecare.

Nu grăbiți lucrurile în alegerea camionului/camioanelor

După ce ați stabilit bugetul alocat, alegeți câteva camioane pe care să le studiați mai atent. Puneți în balanță avantajele și dezavantajele acestora și raportați-le la nevoile dumneavoastră: confortul, numărul de km, dotările, motorul și alte detalii specifice vă vor ajuta să vă dați seama ce vă doriți.  Este important să nu vă rezumați la un singur model de camion și să aveți răbdare în ceea ce privește achiziția. Rezervați-vă mai mult timp pentru a vedea camioanele și pentru a cântări cea mai bună soluție. Scania vine cu o soluție pentru a-ți reduce din timp. Camioanele marcate cu însemnul Scania Approved au fost verificate de către inginerii Scania. Astfel vei scuti din timpul alocat verificărilor pentru că știi sigur că ești pe mâini bune!

Pasul final – achiziționarea camionului

Ultimul și cel mai important este pasul în care ați ajuns să achiziționați camionul second hand. Ați investit timp, răbdare și bani, îar rezultatul final este cel care trebuie să vă mulțumească pe deplin! Mulți clienți pun preț pe anul de fabricației sau pe kilometrii din bord, iar dacă acestea sunt și criteriile dumneavoastră, este important să studiați ofertele de pe piață pentru a găsi camionul pe care vi-l doriți. Pentru și mai multă siguranță, garanția Scania te-ar putea scăpa de o parte din griji, în plus soluțiile de investiție pot fi o idee foarte bună pentru că oferă: avans de doar 3 rate și finanțare cuprinsă între 12 și 48 de luni și alte detalii pe care le puteți găsi aici.

Este important să discutați cu specialiști și să cereți sfaturi, dar și mai important este să vă ghidați după propriile nevoi și priorități. Bugetul, timpul petrecut până la realizarea achiziției, sunt aspecte generale de care trebuie să țineți cont pentru a face o investiție profitabilă pe termen lung.

Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *