Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

De ce sa-ti duci periodic camionul la service?


Camioanele si alte tipuri de vehicule de transport au un rol important in industria transporturilor. Mai demult transportul produselor se facea pe cale feroviara.

Astazi lucrurile s-au schimbat si majoritatea produselor sunt transportate in camioane datorita flexibilitatii acestora.

Pentru a rezista la drumurile lungi, camioanele trebuie sa fie tot timpul intr-o stare foarte buna. Ele trebuie sa reziste de la un drum la altul pentru ca reparatiile sa nu fie nevoie sa se faca in deplasare.

Verificarea vehiculului inainte de deplasare

Cea mai frecventa verificare la care un vehicul este supus este cea de dinainte de deplasare. De multe ori acest lucru este facut la firma, fara prezenta unui specialist.

Din acest motiv, cel mai indicat e ca aceasta verificare sa fie facuta cu un checklist, unde sa fie prezente toate lucrurile importante ce trebuie verificate. Se parcurge checklistul si la fiecare punct se verifica si se bifeaza daca acesta corespunde sau nu cerintelor.

Tot la aceasta verificare, soferul poate semnala daca vehiculul nu functioneaza bine sau da semne de oboseala. In cazul in care apar simptomele unor defectiuni, oricat de minore, vehiculul trebuie trimis la service pentru reparatii.

Verificarea periodica la service

Cea mai buna solutie pentru intretinerea unui camion este verificarea si repararea lui periodica inainte sa ajunga la defectiuni grave.

Pentru asta camionul trebuie sa fie dus periodic la service unde acesta este verificat amanuntit.

La aceasta verificare intra tot ce tine de service rapid, frana, uleiuri si filtre, electrice etc. Daca toate functioneaza cum trebuie si sunt conform necesitatilor, vehicolul poate pleca in deplasare.

In cazul in care se depisteaza defectiuni, acestea se remedieaza pe loc. De multe ori camioanele ajung la service cu defectiuni mici dar la o verificare amanuntita pot aparea si altele care necesita rezolvare imediata.

Fara verificarea periodica a vehicolului aceste defectiuni nu ar fi fost remediate si riscurile ar fi fost foarte mari ca vehicolul sa se strice pe drum.

Ce castigi daca faci verificarile periodice la service specializat?

  • verificarile sunt facute de personal specializat
  • problemele sunt depistate din timp
  • nu se ajunge sau se ajunge mai rar la defectiuni mari si costisitoare
  • costuri de intretinere mai mici

Probabil ca la ultimul punct o sa ganditi ca si verificarile periodice sunt costisitoare, atunci cum poate fi mai ieftin?

In cazul in care vehicolul este reparat la primele semnale de defectiune, acesta nu ajunge la defectiuni mari care pot fi foarte costisitoare.

De exemplu la reparatia cutiilor de viteze pentru camioane, pretul pieselor de schimb poate fi destul de scump. In cazul unor defectiuni usoare nu trebuie schimbate multe piese deci nici pretul reparatiei nu va fi foarte mare.

In cazul in care piesele nu se schimba din timp, acestea se pot strica si mai mult stricand si piesele cu care conlucreaza, marind paguba.

Intretinerea periodica asigura functionarea vehiculelor mult mai mult timp fara probleme grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *