Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Deschiderea unei vulcanizări: Aparat dejantat roți – aparat echilibrat roți


Dacă pe viitor dorești să îți deschizi o vulcanizare, trebuie să ai în vedere în primul rând ce aparatură trebuie să achiziționezi și care este locul de unde poți lua utilaje de calitate. Pentru început îți sugerez să arunci o privire pe un aparat dejantat roți-aparat echilibrat roti .

Termenul *vulcanizare* definește o parte a procesului tehnologic prin care este fabricată anvelopa și în particular un procedeu tehnic prin care anumite defecte ale anvelopelor se pot remedia.  Prin urmare, atunci când spunem că mergem la vulcanizare avem de fapt nevoie de un complex de servicii aferent roților( prin roți înțelegem ansamblul dintre anvelopă și jantă).

Anvelopele fac legătura dintre vehiculul tău și suprafața drumului. Deși sunt componente esențiale ale vehiculului, există tendința de a le trece cu vederea, însă întreținerea acestora nu trebuie neglijată. Anvelopele sunt componente esențiale ale sistemului de suspensie și sunt responsabile de transmiterea forței de rulare, virare și frânare la suprafața drumului.

Întreținerea anvelopelor este esențială pentru a putea obține un consum eficient și o durată de viață prelungită a benzilor de rulare ale anvelopelor din punct de vedere a uzurii.

Uzura prematură a benzii de rulare are loc dacă anvelopele nu sunt umflate la presiunea corectă sau nu se realizează o rotație corespunzătoare a anvelopelor.

Echilibrarea roților poate ajuta la prevenirea uzurii inegale, dar aceasta poate fi și un simptom a unei geometri defectuoase a roților.

Când apar clienți cu diferite probleme, trebuie să determini dacă o rotire a anvelopelor sau o echilibrare a roților este cea mai bună soluție pentru problemele existente.

O vulcanizare bună trebuie să ofere o gamă largă de servicii, printre care:

  • Montarea și demontarea roților
  • Suspendarea autovehiculelor cu ajutorul elevatoarelor auto
  • Echilibrarea roților
  • Îndreptarea jantelor
  • Recondiționarea anvelopelor
  • Refacerea presiunii în anvelope
  • Efectuarea presiunii cu azot
  • Depozitarea anvelopelor.

Printre aparatele și utilajele folosite în service-uri auto și vulcanizări putem achiziționa: aparat dejantat roti, aparat echilibrat roți, elevator auto cu 2 sau 4 coloane, elevator foarfecă, elevator vulcanizare, aparate geometrie roți, cricuri vulcanizare, compresoare, aparate pentru aer condiționat, prese hidraulice sau extractoare de ulei.

 

Tags: , , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *