Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Tehnologia masinilor fiabile


Saptamana trecuta, CEO-ul gigantului Tesla, Elon Musk si cel de la Uber, Dara Khosrowshahi, au intrat intr-o discutie aprinsa pe Twitter in care au dezbatut posibilitatea aparitiei masinilor zburatoare ca urmatorul mare pas in evolutia transportului. Khosrowshahi sustine ca nu are sens sa sapi tunele pentru Hyperloop atunci cand poti alege sa zbori. Fondatorul Tesla SpaceX, Solar City si Neuralink a subliniat zgomotul și potențialul de utilizare pe scară largă a mașinilor de acest tip. Khosrowshahi, a cărui companie incurajeaza dezvoltarea mașinilor zburătoare, Elevate, a răspuns că bateriile îmbunătățite și rotoarele mai mici vor reduce atât zgomotul, cât și poluarea.

Ambele viziuni asupra viitorului transportului se află încă foarte mult în faza de concept, dar polemica ridică întrebarea interesantă: Care este cea mai convingătoare?

Mașinile zburatoare au fost de zeci de ani in imaginatia oamenilor, și în ciuda vehiculelor conceptuale care datează de la mijlocul secolului trecut, nimeni nu a reușit să o aduca în stadiu de producție. Există motive să credem că lucrurile încep să se schimbe totuși.

Tehnologia pe care se bazeaza dronele furnizează un model convingător pentru a reimagina mașinile. În timp ce conceptele trecutului erau, în general, autovehicule cu aripi, în ultimii ani a apărut o nouă specie de vehicule plutitoare, cu motor electric, adesea autonome.

Companie Chineză Ehang a publicat în ultima lună imagini cu oameni care calatoresc cu ajutorul unei drone autonome. Potrivit CNN, compania a zburat pasagerilor din 2015, dar abia anul acesta au lansat materialul video catre publicul larg. Doresti sa iti incarci masina electric, utilieaza statiile de incarcare electrica de la Volt !

In cele din urma se pare ca ideile lui Musk si ale lui Khosrowshahi sunt strans interconectate, iar cert este ca viitorul masinilor se bazeaza pe pe acelasi tipar cu cel al masinilor electrice. Foarte probabil ca masinile electrice sa fie doar inceputul unei evolutii frumoase in viitorul transportului, iar tehnologia aceasta se va implemnta in multe alte proiecte ale viitorului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *