Tigăile basculante, tot mai solicitate de profesioniștii HoReCa


Tigaia basculantă este un echipament HoReCa anume conceput pentru prelucrarea termică a produselor de natură alimentară. Cu ajutorul unei astfel de tigăi speciale pentru bucătăriile profesionale se pot prăji alimente diverse, pot să fie fierte, călite, sotate. 

Elementele unei tigăi basculante sunt următoarele: 

· un recipient (vas) care poate fi înclinat de către utilizator, folosind un mecanism automat sau manual;

· un capac foarte bine fixat care previne pierderile de căldură în timpul operațiunilor de gătire;

elemente de încălzire electrică sau pe gaz în număr variabil;

picioare de susținere – reglabile sau nu.  

Tigăile basculante sunt populare în unitățile de servicii alimentare, deoarece oferă o serie de avantaje importante: 

●  Ușurință în utilizare. Datorită unui mecanism automat sau manual de basculare și a unui bol mobil, tigaia oscilantă oferă ușurință în utilizare de către personalul din bucătăria profesională, ceea ce este deosebit de important pentru locurile unde se gătesc în cantitate mare anumite feluri de mâncare (cantine de spital, unități de catering etc.).

●  Versatilitatea. Cu ajutorul unui astfel de echipament HoReCa impozant, poți nu numai să prăjești produse alimentare diverse, ci și să efectuezi o gamă largă de operații în materie de gătit ce presupun un anumit tratament termic. Astfel de modele de tigăi oscilante pot fi utilizate ca oală, blat de prăjit, vas de gătit la aburi etc. Astfel, tigaia basculantă poate înlocui cu brio mai multe tipuri de echipamente de bucătărie, poate economisi spațiu și poate asigura o productivitate ridicată. 

Ce tigaie oscilantă este cea mai potrivită pentru o unitate HoReCa? 

În prezent, există la distribuitori, inclusiv la TC Romania Crown Cool, o paletă largă de tigăi înclinabile.

Din acest motiv, alegerea unei variante anume de asemenea utilaj gastronomic profesional (ca formă, volum, dimensiuni exterioare, mod de amplasare), depinde în mod direct de nevoile instituției pentru care este selectat echipamentul.

Pentru unitățile de catering, modelele mai mari ca volum sunt cele mai potrivite, indiferent că vorbim de tigăile basculante electrice sau pe gaz.

Pentru unitățile HoReCa unde există necesitatea de a găti ceva mai puțin, o tigaie basculantă pe gaz cu dimensiuni medii, concepută pentru instalarea pe sisteme tip suport sau consolă, este perfectă.

Atunci când alegi un astfel de echipament gastronomic, trebuie să acorzi mare atenție și materialului din care este fabricat acesta: recipientele din fontă au o marjă de siguranță mai mică decât, de exemplu, acele tigăi basculante realizate din oțel cromat. Totuși, cu cât recipientul este mai gros, cu atât se va încălzi mai bine în timpul operațiunii de gătit.

Merită, de asemenea, să verifici comoditatea utilizării mecanismului oscilant de către utilizator. În speță, recipientul de gătire ar trebui să se răstoarne (încline) ușor, fără a se depune prea mult efort din partea bucătarului.

O tigaie electrică cu basculare pe un suport deschis, cu răsturnare manuală prin rotirea roții de mână, este concepută pentru gătirea produselor în unitățile de alimentație publică de mici dimensiuni. Un limitator de temperatură este folosit ca o protecție suplimentară împotriva supraîncălzirii.

Tigaia electrică cu basculare manuală este proiectată pentru prăjirea alimentelor în mod principal, în mod independent sau ca parte a liniilor tehnologice.

Capacul este echipat cu un dispozitiv de frânare foarte util în practică, datorită căruia este fixat în orice poziție. Dacă tigaia cu basculare este echipată cu un capac care poate fi fixat în orice poziție, acest lucru va face gătitul mai ușor și mai convenabil.

Dacă unitatea ta are nevoie de o tigaie înclinabilă, consultanții TC Romania Crown Cool te vor ajuta să faci alegerea corectă. Experiența extinsă în domeniul echipamentelor de catering le permite să evalueze rapid nevoile oricărei bucătării profesionale și să ofere soluții optime în ceea ce privește prețul și performanța.

Intră pe tcromania.com pentru a analiza în detaliu oferta de tigăi oscilante și pentru a alege modelul potrivit pentru unitatea ta HoReCa!