Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva noutati ce vor fi aduse cu actiualizarea 20H1 pentru Windows 10


Descarcare Cloud pentru reinstalarea Windows

Optiunea de descarcare in cloud pentru resetarea (sau reinstalarea) Windows 10.

Windows 10 are o noua optiune „Descarcare in cloud” pe care o puteti utiliza cand resetati computerul la un sistem Windows implicit. Cand urmati calea Setari> Actualizare si securitate> Recuperare si alegeti sa resetati computerul si sa eliminati totul, puteti spune acum Windows-ului sa foloseasca „Cloud Download”.

In loc sa reinstalati Windows 10 din fisierele din sistemul dvs. local, Windows va descarca cea mai actualizata versiune de Windows 10 si o va instala pe sistemul dvs.

Acest lucru va economisi timp la actualizarile ulterioare. In trecut, singurul mod de a face acest lucru a fost sa actualizati Windows 10 inainte de a „reseta” sistemul dvs. sau prin crearea de noi suporturi de instalare Windows 10.

Functia Resetare Windows 10 a devenit mult mai puternica.

Limitele de latime de banda pentru Windows Update

Va fi posibila setarea unei limite de descarcare si incarcare in Mbps pentru actualizarile Windows 10.

Aplicatia Setari va ofera acum mai mult control cu privire la latimea de banda folosita pentru descarcarea actualizarilor Windows.

In versiunile curente de Windows, puteti seta o limita de latime de banda ca procent din latimea de banda. Windows 10 cu actualizarea 20H1 va va permite sa setati o limita precisa de „latime de banda absoluta” in Mbps pentru o accelerare mai precisa a actualizarilor descarcate.

Aceasta optiune a fost disponibila si in trecut in Politica de grup, dar acum este disponibila din Setari.

Pentru a gasi optiunile de limitare a latimii de banda de actualizare pe orice versiune de Windows 10, accesati Setari> Actualizare si securitate> Optimizare livrare> Optiuni avansate.

WSL 2 Cu un nucleu Linux

Noul subsistem Windows pentru Linux (WSL) este probabil cea mai importanta caracteristica a update-ului Windows 10 20H1. Aceasta este versiunea WSL 2 si este chiar mai puternica decat prima versiune.

WSL 2 foloseste un adevarat nucleu Linux pentru a oferi un mediu Linux si mai puternic, mai complet, pe Windows 10.

Microsoft isi va construi propriul kernel Linux si il va livra cu WSL 2 si acel nucleu Linux va fi actualizat prin Windows Update. Puteti, de asemenea, sa va construiti propriul kernel Linux si sa faceti ca Windows 10 sa il foloseasca.

WSL 2 promite „cresterea performantei dramatice a sistemului de fisiere” si „compatibilitatea completa a apelurilor de sistem” Aceasta compatibilitate inseamna suport pentru tehnologii precum Docker care nu ar fi rulat pe WSL 1 original.

Dincolo de asta, Microsoft a adaugat suport pentru dispozitivele ARM64 – cu alte cuvinte, WSL functioneaza acum in Windows pe PC-urile ARM.

Mai multe optiuni de configurare sunt disponibile. De exemplu, puteti seta contul de utilizator implicit al unei distributii Linux in fisierul sau /etc/wsl.conf.

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *