Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Când și cum se realizează procesul de deratizare


Ai în sarcină gestionarea unei instituții sau chiar propriul business? Ei bine, indiferent că în spațiul respectiv se desfășoară activități care se înscriu în domeniul alimentar sau non-alimentar, deratizarea este un proces obligatoriu, stipulat în articolele legislative din România.

Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că numărul de rozătoare a început să crească din ce în ce mai mult în ultimii ani. Indiferent că ne referim la un restaurant, la fast-food sau la o simplă terasă, fiecare dintre ele trebuie să se conformeze la intervalele specificate în lege.

Cine face deratizarea

Pentru a face deratizarea într-un mod profesionist, ai nevoie de echipament specializat și de personal calificat. Toate aceste aspecte sunt asigurate de orice firma de deratizare din Constanta care se ridică la nivelul așteptărilor tale. StayClean pune la dispoziție cele mai bune servicii la prețuri ideale, pe teritoriul orașului Constanța.

Când se face deratizarea

Potrivit reglementărilor legale, deratizarea trebuie să se facă la fiecare 3 luni în toate spațiile în care se desfășoară activități din domeniul alimentar. Altfel spus, orice terasă, bucătărie, restaurant sau fast-food are obligația să dovedească, prin documente, că și-a îndeplinit această responsabilitate. Deratizarea se poate face chiar de mai multe ori pe an, ori de câte ori se consideră necesar.

Domeniile non-alimentare de activitate sunt, pe de altă parte, obligate să realizeze deratizarea cel puțin o dată la jumătate de an. Este important de precizat faptul că autoritățile competente care pot să vină în control sunt Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului, Primăria și Poliția.

Cum se face deratizarea

Fiecare firmă specializată în deratizare urmează un protocol strict, pentru a se asigura că nu mai există nici măcar o rozătoare ascunsă în spațiul respectiv. Totul pleacă de la un echipament specializat purtat de personalul firmei, alături de anumite substanțe toxice inclusiv pentru om. De aceea, procesul de deratizare se derulează atunci când în spațiile respective nu este permis accesul nimănui.

Pregătește-te pentru orice control inopinant, apelând la firma StayClean!

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *