Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Care sunt cele mai bune ferestre pentru o casa situata intr-o arie zgomotoasa


Odata cu industrializarea globala am fost nevoiti sa facem si mici compromisuri, ca intreg unitar. Zgomotul e unul dintre acestea, motiv pentru care adesea societatea alearga dupa zone cat mai linistite, departe nu neaparat de civilizatie, cat de zgomotul masinilor, al oamenilor, de zgomotul pe care-l produc toate acele masini si unelte necesare in cadrul proceselor industriale.

Totusi, nu e la indemana oricui o mutare permanenta in zonele mai linistite, in alte orase slab dezvoltate sau in zonele periferice. Oportunitatile de dezvoltare se regasesc majoritar in aceste zone “extrem de poluate” din punct de vedere al zgomotului produs, asa ca una dintre cele mai simple, accesibile si eficiente solutii se aplica direct la sursa. De aceea nici cand ne renovam casa sau atunci cand dorim sa-i aducem o serie de imbunatatiri, nu mai cumparam toate cele necesare la intamplare, cu atat mai putin cand vine vorba de ferestre. Tu stii care sunt cele mai bune ferestre pentru o casa situata intr-o arie zgomotoasa sau foarte galagioasa?

Daca te-am facut curios si te inscrii in categoria mentionata anterior, hai sa descoperi care sunt ferestrele ideale pentru tine.

Cele mai bune ferestre pentru o casa situata intr-o arie zgomotoasa

Pentru a putea combate zgomotul eficient ai nevoie de materiale ce au capacitatea de a absorbi sau de a neutraliza intensitatea sunetului.

Lemnul si sticla obisnuita pe care o regasim adesea pe piata au aceasta capacitate, insa au un coficient extrem de mic ce explica motivul pentru care adesea geamurile se sparg cu usurinta la o serie de zgomote puternice. Si astfel ajungi sa schimbi in nerepetate randuri sticla geamului, facand investitii peste investitii.

Fara nicio indoiala cea mai buna optiune sunt ferestrele termopan (https://www.agerpres.ro/ots/2019/11/01/top-5-indicii-care-arata-ca-este-momentul-sa-schimbati-ferestrele-vechi-cu-termopane-noi–640458), acele ferestre de care toata lumea a auzit in prezent si de care dispune de altfel.

Investitia in aceste ferestre este o investitie pe termen lung si te scapa de posibilele incidente pe care le poti avea. Sticla geamurilor este termoizolanta, motiv pentru care nu doar ca sunetul va fi impiedicat sa patrunda intr-o anumita incapere, dar in acelasi timp va contribui si la mentinerea unei temperaturi optime pe care o detine mediul ambiant.

Potrivirea sticlei obisnuite sau a unui cadru de lemn cu marginea disponibila a geamului este anevoioasa, iar lemnul devine usor casant in timp, necesitand mentenanta in permanenta. Astfel se explica posibilele infiltrari si variatii de temperatura, dar si cresterea umiditatii, “expansiunea” ramei etc. Insa, aceste lucruri nu se vor intalni la un geam termopan. In structura ramei unui astfel de geam vei regasi diferite piese metalice si numeroase straturi de material termoizolant care pastreaza mediul in conditii perfecte. Chiar si printr-o deschidere usoara, laterala, geamurile de termopan tot vor reusi sa izoleze o mare parte din vibratia sunetelor din exterior, prevenind iata, incidentele neplacute si investitiile anoste.

Asadar, putem concluziona faptul ca cele mai bune ferestre pentru o casa amplasata intr-o zona zgomotoasa sunt fara nicio indoiala geamurile termopan, ce-ti ofera numeroase beneficii extra. Chiar daca initial costurile pot parea relativ mari, vei resimti efectele investitiei tale pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *