Cele 6 lucruri de retinut la mobilarea unui dormitor copii la cel mai inalt nivel


Dormitorul copilului dumneavoastra trebuie sa fie o succesiune de mobilier si detalii care se completeaza reciproc si fac din acesta un spatiu cat mai placut posibil pentru cel mic.

Trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte atunci cand utilati un dormitor copii, lucruri care va vor ajuta sa oferiti copiilor confortul pe care il merita.

De ce trebuie sa tineti cont la achizitionarea mobilei pentru dormitor copii?

1. Spatiul – Desi putem avea camere pentru copii foarte mici sau in general pentru tineri minori, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa ne gandim la spatiu. Exista multe optiuni pentru a profita de spatiu, atat in ​​latime cat si inaltime. Creati un aranjament eficient al mobilierului si lasati intotdeauna un spatiu minim intre aceste piese.

2. Lumina – Modul in care asiguram lumina intr-un dormitor copii este foarte important si trebuie sa se concentreze asupra ariei de studiu a copilului. Lumina naturala ajuta la imbunatatirea sanatatii ochilor si la crearea unor medii mai largi si mai sanatoase. Incercati sa faceti ca dispunerea mobilierului sa ia in considerare acest criteriu.

3. Siguranta – Siguranta este vitala pentru a va proteja copilul de posibilele nereguli ce pot aparea oriunde. Este inutil si nerecomandat, de exemplu, sa asezati rafturi pe partea superioara a capului patului. In acelasi timp, nu se recomanda amplasarea patului in asa fel incat usa de la camera sa se deschida si sa se loveasca fix de acesta.

4. Confortul – O camera pentru copii sau pentru tineri ar trebui, de asemenea, sa fie practica. Confortul este esential si ar trebui sa putem deschide sertarele fara a trebui sa indepartam mobilierul. Usile glisante pot fi o varianta foarte buna pentru a maximiza spatiul si minimiza inconvenientele. Un alt exemplu prin care asiguram confortul este scaunul de birou, care trebuie sa fie comod si sa poata fi mutat, fara dificultate, dintr-un loc in altul.

5.  Personalitate – In cazul in care copiii sunt ceva mai mari, nu ezitati sa ii intrebati despre preferintele personale in materie de culori si mobilier. Ulterior, veti trece acest lucru prin bugetul personal si prin nevoile functionale, si veti face alegerile corespunzatoare. In cazul in care copiii sunt implicati activ in procesul alegerii mobilei, este mult mai probabil ca acestia sa iubeasca camera in care isi vor petrece mare parte din timpul de acasa.

6. Flexibilitate la schimbari – Utilarea unei astfel de camera, evident, nu se va face o singura data. Pe masura ce copiii cresc, unele piese de mobilier si decoratiuni vor fi schimbate pentru a se potrivi nevoilor acestora. Din acest motiv, este util sa alegem de la inceput mobila care nu este deosebit de greu de indepartat si nici mobila care se adreseaza unei varste extrem de specifice.

Dormitor complet de la Elvila

Specialistii Elvila ne invata ca mobila dintr-un dormitor copii are nevoie de o delicatete specifica lor, insa si de o durabilitate la fel de mare ca a mobilierului obisnuit. Oferta Elvila satiface toate cerintele in materie de mobilar complet pentru dormitor copii, punand la dispozitie si alte tipuri de mobilier de calitate pentru case atractive si functionale!

Elvila.ro va prezinta oferta magazinului in functie de camerele de interes pentru dumneavoastra, precum si modalitatile de a comanda aceste piese de mobilier si de a intra in posesia lor in cel mai scurt timp posibil.