Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

De ce bateriile sanitare – si alegerea lor corespunzatoare – sunt mai importante decat am fi crezut?


Functionalitatea unei case poate fi redata de compartimentarea acesteia, de tehnologiile moderne implementate. Dar cum ar fi si cum ar arata o casa fara un element simplu, precum bateriile sanitare? Intr-adevar, exista tendinta de a nu acorda atat de multa atentie alegerii acestor obiecte.

Realitatea este ca orice baterii sanitare sunt vitale pentru orice locuinta. Sunt vitale pentru ca permit accesul facil la o sursa de apa, iar apa este necesara zi de zi. Sa ne ingrijim pe noi, sa spalam vase sau haine sau sa curatam locuinta, avem nevoie de apa in orice moment al zilei.

Clasificarea bateriilor sanitare

Am stabilit ca o sursa de apa usor accesibila este vitala. Accesibilitatea ne este oferita de baterii sanitare, dar cand pasim pe acest taram ne lovim de multe modele si multi producatori, de preturi diferite, de materiale utilizate la fabricarea acestora diferite. Prin urmare ce alegem? Si cum suntem siguri ca facem o alegere corecta?

In primul rand, sa discutam despre tipurile de baterii sanitare, iar ulterior sa analizam si factorii prin prisma carora putem face o alegere reusita.

Termenul de baterii sanitare este unul general care cuprinde orice baterie creata pentru a indeplini o anumita functie in casa. Astfel, exista baterii pentru baie si baterii pentru bucatarie.

Intr-o bucatarie avem nevoie de baterie doar pentru chiuveta, motiv pentru care lucrurile sunt simple. In ceea ce priveste bateriile pentru baie, pe langa multitudinea de modele si forme, exista si mai multe tipuri, fiecare model fiind conceput pentru un anumit obiect sanitar din baie.

Avem baterii sanitare pentru lavoar, exista baterii pentru bideu si avem baterii pentru cada sau dus. Aceasta ultima categorie difera pentru ca, spre exemplu, la o cada putem utiliza o baterie atat care detine un robinet in componenta sa, cat si care este dotata cu para si furtun. Robinetul il folosim atunci cand vrem sa avem parte de o baie relaxanta, iar para cand vrem un dus rapid. De cealalta parte, la cabinele de dus putem utiliza o baterie doar cu para. De ce? Pentru ca un robinet ar fi nefolositor. Constructia cabinelor de dus nu permite utilizarea robinetului, dar acestea pot fi dotate cu mai multe modele de pare, pozitionate in unghiuri diferite, pentru ca si o cabina de dus poate fi extrem de confortabil de folosit, iar dusurile pot fi si ele extrem de relaxante.

O alegere reusita in materie de baterii sanitare

Cel mai usor de utilizat baterii sanitare sunt cele cu monocomanda sau cele dotate cu senzor. In ceea ce priveste bateriile cu doua robinete, gasirea temperaturii potrivite a apei este greu de realizat si, evident, un lucru enervant.

Bateriile cu senzor sunt rezultatul implementarii tehnologiilor moderne in acest domeniu. Astfel de baterii sanitare pot avea un aspect extrem de elegant si, chiar daca sunt mici in comparatie cu dimensiunile baii, acestea pot schimba radical chiar si aspectul de ansamblu al acestei incaperi.

Calitatea produsului este cel mai important factor de care trebuie sa tinem cont cand alegem baterii sanitare. Extrem de uilizata in realizarea acestor obiecte este alama sanitara. Trebuie sa tinem cont de faptul ca procentul de cupru din aliaj trebuie sa fie mai mare decat cel de zinc. Cuprul trebuie sa fie intr-un interval de 58-62%, iar zincul sub 30-38%. Daca procentul de zinc din componenta aliajului este mai mare, calitatea apei poate avea de suferit.

Locul de unde alegem aceste baterii sanitare este un alt factor important. Cand facem o alegere trebuie sa fim siguri de profesionalismul producatorului si sa avem garantii ca informatiile care ne sunt prezentate sunt reale. Baterii-lux.ro aduce pe piata din Romania obiecte sanitare de calitate germana, si anume baterii sanitare Grohe.

Date de contact:

Adresa – Bucuresti, Str. Cap. Gheorghe Ion, Nr.11

  • mail – office@baterii-lux.ro

Telefon – 0721482872

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *