Erbicid Stomp Aqua pentru combaterea buruienilor din porumb, soia, grau, floarea soarelui si nu numai


Unul dintre cele mai eficiente produse pentru protectia culturilor cu actiune dovedita este Erbicid Stomp Aqua, aflat la mare cautare pe piata. Acesta se foloseste pentru combaterea buruienilor din porumb, soia, grau, floarea soarelui, orz, secara, cartofi, vinete, ardei, tomate, vita de vie, livezi pe rod, ceapa, usturoi si nu numai, avand un spectru larg de actiune.

Specialistii il numesc „un erbicid pe baza de pendimetalin”, si ii recunosc eficienta in combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, dar si in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale. Dezvoltarea buruienilor este direct stopata, iar vegetatia nedorita dispare dupa germinare sau rasarire, avantajul pozitiv fiind exact eliminarea timpurie din interiorul culturilor rodnice.

De ce sa folosesti erbicide pentru protectia culturilor

Problema buruienilor care cresc in mod necontrolat nu a putut fi rezolvata, pana la ora actuala, prin alte metode decat erbicidele. Desi exista si alte solutii dezvoltate in acest sens, actiunea lor este una limitata, cu efect pe termen scurt. Erbicidarea devine o necesitate, pentru a combate vegetatia nedorita, care consuma substantele nutritive necesare dezvoltarii plantelor din culturile agricole. Schimbarile climatice, de asemenea, favorizeaza aparitia daunatorilor, care aduce mari provocari asupra agricultorilor ce – uneori – se simt depasiti de situatie. Utilizarea unui erbicid cu actiune eficienta este optima pentru protectia culturilor. Cu cat eliminarea buruienilor este mai timpurie, cu atat mai rodnica va fi cultura agricola.

Ce cantitate a erbicidului este necesara? Raspunsul difera in functie de cultura agricola vizata

Momentul si modul de aplicare al produsului Stomp Aqua difera, in functie de selectivitatea pe care o manifesta speciile cultivate. De exemplu, in culturile de floarea soarelui, actiunea erbicidului se manifesta asupra buruienilor monocotiledonate actuale, precum setaria si digitaria, dar si asupra unor buruieni dicotiledonate anuale. Doza este de 2 – 4 l / ha, preemergent. In cadrul plantatiilor de vita de vie, dar si in ceea ce priveste livezile pe rod, se pot combate cu succes buruienile monocotiledonate anuale si unele dicotiledonate, folosind 2 – 4 l / ha in perioada de repaus, la preemergenta bucurienilor. La ardei, in schimb, doza este de 1.5 – 3 l / ha, in timp ce pentru protectia tomatelor se recomanda 1 – 3 l / ha.

Cum se pregateste solutia si care este tehnica de aplicare a acestui erbicid

Acest erbicid este sub forma de suspensie de capsule. Se umple rezervorul dispozitivului de erbicidat pana la 50%, apoi se adauga cantitatea adecvata de erbicid, dupa tipul de cultura. Se completeaza ulterior cu restul de apa si se agita bine solutia, atat in timpul umplerii, cat si in timpul aplicarii. Se recomanda utilizarea de echipamente specifice aplicarii erbicidelor lichide, precum masina de erbicidat. De asemenea, sunt necesare duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul efectiv de solutie difera, atat in functie de echipamentul folosit, cat si in functie de cultura agricola. Pentru culturile de spanac si de sfecla, se recomanda un interval de pauza de 12 luni (minim) de la aplicarea erbicidului, pentru rotatia culturilor.

Alege magazinul online unde gasesti erbicide legume la cel mai bun pret  

Alege un magazin online de renume, dezvoltat de o echipa de specialisti in agricultura. Toate produsele pe care le comercializeaza sunt atent selectionate si adreseaza nevoile reale din acest domeniu.

Iti recomandam sa cumperi erbicide legume de la un magazin de profil si datorita preturilor foarte avantajoase. Comanzi online si primesti produsul direct acasa, oriunde te afli pe teritoriul tarii. Merita!