Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Incalzirea apei din piscina


Nu trebuie sa mai astepti lunile de vara pentru a te bucura de apa din propria piscina. Sistemele de incalzire oferite de companiile de profil se pliaza perfect pe orice nevoi, indiferent de bugetul si de tipul de piscina detinut.

In lipsa unui sistem de incalzire, apa din piscine poate ajunge la maximum 25 de grade Celsius, si asta in zilele toride de vara. Insa, intr-un bazin olimpic, spre exemplu, inotatorii de performanta prefera ca apa din bazin sa aiba chiar si 28 de grade Celsius, un mediu propice performantei sportive.

Totodata, in scop recreativ, utilizatorii piscinelor, in special copiii si persoanele in varsta, prefera o temperatura a apei cuprinsa intre 29 – 31 grade Celsius, valori care pot fi obtinute doar cu ajutorul unor echipamente speciale.

Incalzitoarele electrice

Cu un design simplu si eficient, incalzitoarele electrice pentru piscina sunt o varianta accesibila si populara de incalzire a apei in piscinele de mici dimensiuni. Insa, chiar daca nu depind de vreme si de temperatura, acestea se bazeaza exclusiv pe consumul de energie electrica, astfel ca si costurile de operare pot fi mari.

Spre deosebire de pompele de caldura, incalzitoarele electrice functioneaza cu un numar mai mic de elemente cheie, cel mai important dintre acestea fiind un rezistor metalic – cel care genereaza caldura si incalzeste piscina.

Cand incalzitorul este pornit, acesta genereaza energie calorica, iar pe masura ce apa trece prin el, aceasta se incalzeste ajungand in piscine, urmand ca apa rece ajunsa din piscina sa raceasca rezistorul pentru a preveni supraincalzirea. Procesul este unul continuu.

In functie de capacitatea piscinei si puterea incalzitorului, poate dura pana la 2 zile pentru ca temperatura apei din bazin sa creasca.

Pompa de caldura aer – apa

Pompa de caldura, este un echipament economic ideal pentru mentinerea unei temperaturi confortabile si constante a apei, indiferent de vreme, pe tot parcursul anului.

Pompa de caldura aer – apa extrage caldura solara acumulata in aer si o cedeaza apoi impreuna cu energia electrica, necesara pentru functionarea motorului pompei de caldura, sub forma de energie termica, circuitului de incalzire a apei.

Spre deosebire de incalzitoarele electrice, pompa de caldura ofera o economie de energie de pana la 80%, folosind energie gratuita obtinuta din aerul mediului inconjurator.

Pe langa costurile de intretinere scazute, pompa de caldura pentru piscine este usor de instalat si silentioasa in functionare, prelungind, totodata, sezonul de utilizare a piscinei.

Pompele de caldura incalzesc destul de incet apa, cu aproximativ 2 grade Celsius pe zi.

Schimbatoarele electrice pentru piscina

Pot fi o varianta foarte eficienta de incalzire a piscinei.  Daca sursa de energie folosita pentru incalzirea locuintei este una suficienta, schimbatoarele pot utiliza sistemul de incalzire al casei pentru a transfera caldura catre apa din piscina, atunci cand nu este folosita de catre locuinta.

Schimbatoarele electrice pentru piscina vin cu o carcasa exterioara prevazuta cu mici tuburi. Printre carcasa si tuburi circula apa calda din boilerul sau centrala de incalzire a locuintei. Apa din piscina circula prin tub, fiind incalzita astfel de catre apa din boiler. Cele doua ape nu sunt amestecate. Apa din boilerul casei circula prin tevile conectate la schimbatorul de caldura, iar temperatura apei din bazin este tinuta sub control cu ajutorul termostatului piscinei.

Desi au costuri de instalare si de operare mici, si incalzesc repede apa din piscina, schimbatoarele electrice nu sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator si sunt mai eficiente in combinatie cu un alt sistem de incalzire, precum panourile solare.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *