Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Opteaza pentru hidroizolatia fundatiei pentru o casa sigura


Daca in curand vei da startul unei noi constructii, deja stii ca una dintre cele mai importante etape ale acesteia este reprezentata de alegerea unei hidroizolatii fundatii: www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-fundatii/, ideale. Daca o cladire nu este hidroizolata in mod corespunzator, atunci apa se va infiltra cu foarte mare usurinta, iar in cel mai scurt timp mucegaiul se va regasi in diferite zone ale intregii cladiri.

Daca nu ai o casa cu subsol, poate ai crede ca in acest caz hidroizolatia nu mai este necesara, insa nu este nimic mai fals. Planul privind proiectarea casei sau a respectivei cladiri trebuie urmat cu strictete.

Care este importanta unei hidroizolatii in ceea ce priveste fundatiile?

Importanta unei hidroizolatii fundatii este extrem de mare, tocmai pentru ca joaca un rol deosebit in asigurarea stabilitatii locuintei, dar protejeaza si peretii de posibile infiltratii. Acestea pot avea un impact negativ asupra instalatiei electrice, prin urmare este ideal sa optezi si pentru aceasta etapa atat de importanta.

In cazul hidroizolatiei sunt utilizate mai multe materiale, fiecare avand beneficii. In functie de asteptarile pe care le ai, poti opta pentru materialul care consideri ca ti se potriveste in cea mai mare masura.

            Prin urmare, materialele care se intalnesc cel mai des sunt urmatoarele:

 • Membrana bituminoasa armata cu fibra de sticla;
 • Membrana bituminoasa armata cu polyester;
 • Hidroizolatii lichide pe baza de cauciuc acrilic;
 • Membrana din PVC;
 • Membrana din polietilena;
 • Si nu in ultimul rand, ciment impermeabil.

Indiferent ca este vorba de o cladire abia construita sau daca este una mai veche, in ambele cazuri se poate recurge la aplicarea unei hidroizolatii fundatii. Sigur, in primul caz procesul este mult mai simplu si se realizeaza imediat dupa momentul in care a fost finalizata fundatia. Pasii in acest caz sunt foarte putini, si mai exact vorbim despre curatarea suprafetei.

Dupa aceasta, exact ca si in cazul renovarii peretilor, spre exemplu, se poate aplica amorsa si etapa finala este de a aplica un strat de hidroizolatie, compus din materialul pe care tu l-ai ales la recomandarile unui specialist, de preferat. Iar pentru a creste si mai mult rezistenta, se ataseaza protectia hidroizolatiei. Dupa toata aceasta etapa poti continua cu lucrarile constructiei. Acum vei avea certitudinea ca nu te vei confrunta cu neplaceri cauzate de mucegai sau igrasie.

In cazul constructiilor vechi, procedeul este mult mai complicat si necesita mult mai mult timp. In prima faza, cu ajutorul unui excavator se va inlatura mare parte din pamantul aflat in jurul casei, iar ultimii 30 de centimetri se vor sapa manual, pentru o mai buna acuratete.

Primul pas este armarea casei utilizand o plasa, iar aceasta este necesar sa fie acoperita de un strat de tencuiala, apoi in functie de fiecare pas este ales materialul potrivit, pana se ajunge la rezultatul dorit.

Afla mai multe

Siguranta caminului nostru ne intereseaza in mod direct pe fiecare dintre noi, din acest motiv este necesar sa alegi cele mai bune materiale de constructii de cea mai inalta calitate.

Echipa de specialisti de la hidroizolații-terase.ro te poate ajuta cu toate informatiile necesare, pentru ca tu sa te poti bucura de servicii ireprosabile, pe o durata foarte mare de timp la preturi de exceptie.

Alege calitatea hidroizolatiilor si creeaza-ti un spatiu sigur! Nu mai ezita si cere mai multe detalii!

One Response “Opteaza pentru hidroizolatia fundatiei pentru o casa sigura”

 1. ngm
  28 iunie 2021 at 12:08

  Buna ziua,

  Trebuie autorizatie pentru hidroizolarea unei case vechi (săparea in jurul casei pâna la baza fundației, casa este in curte)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.