Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Securizarea casei pentru copii cu articole simple si eficiente


Cand vine vorba de securizarea casei pentru a-ti proteja copilul, nu trebuie sa iei masuri drastice si sa transformi casa in totalitate. Trebuie sa te informezi si sa faci alegeri inteligente, astfel incat sa nu faci modificari majore in locuinta si nici sa-ti dai bugetul peste cap. Primele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand ai un bebelus, este sa te asiguri ca doarme intr-un mediu potrivit pentru el, la o temperatura optima, fara produse in jur care ar putea duce la ranire sau sufocare.

Atunci cand cel mic devine mobil si incepe sa se ridice ajutandu-se de mobilier, sa se tarasca si sa apuce orice obiect care ii iese in cale, trebuie sa iei masuri in ceea ce priveste securizarea mobilierului, a patului, a usilor, etc.

Acorda o atentie speciala ferestrelor, bucatariilor si bailor

Pastreaza ferestrele si usile inchise si asigura-te ca cel mic nu se poate incurca in jaluzelele sau sfori de ajustare. In bucatarie, pastreaza cutitele in sertare care sunt peste nivelul copilului, tine cuptorul blocat si butoanele aragazului acoperite. In baie, pastreaza produsele periculoase intr-un dulap inalt, blocat si fixeaza capacul toaletei. In cada, poti folosi un covoras antiderapant.

Securizarea mobilierului si a usilor

Cu siguranta exista foarte multe obiecte si produse in dulapuri la care cel mic nu ar trebui sa aiba acces. Pentru a-l impiedica sa ajunga la toate articolele interzise, poti instala sigurante pentru usi si sertare. Aceste produse sunt extrem de utile, usor de instalat si foarte accesibile la pret. Sunt cea mai buna varianta de a impiedica copilul sa ajunga la produsele nepotrivite pentru varsta lui, fara sa faci modificari majore in decor sau mobilier.

Sistemele de blocare a clantelor sunt la fel de eficiente in a limita accesul copilului in anumite incaperi. Copiii sunt extrem de predispusi la prinderea degetelor in usi, asadar, aceste articole nu ar trebui sa lipseasca de pe lista ta cu produse pentru securizarea casei.

Pentru muchiile ascutite ale mobilierului si colturile periculoase, ar trebui sa folosesti benzi si coltare de protectie. Acestea sunt realizate din cauciuc moale dar foarte rezistent si sunt extrem de eficiente in a atenua impactul copilului cu mobilierul. Benzile si coltarele se instaleaza usor pe elemente din plastic, ceramica, marmura, ciment, lemn, sticla si metal, fiind disponibile intr-o gama variata de culori pentru a se integra perfect in orice decor.

Siguranta in timpul somnului

In curand, cel mic va fi suficient de mare incat sa escaladeze patutul care l-a tinut in siguranta in fiecare noapte. Patutul special conceput pentru copii, are bariere laterale care nu permit rostogolirea din pat in timpul noptii. Asadar, atunci cand cel mic face tranzitia de la patut la un pat mai mare, ar trebui sa beneficeze de o metoda de protectie pe timpul noptii, cum ar fi o aparatoare pentru pat de pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat.

Aparatorile laterale pentru pat realizate din spuma de memorie, sunt extrem de utile pentru ca nu permit copilului sa cada din pat in timp ce doarme. In plus, acestea sunt flexibile, putand fi indoite cu usurinta in functie de lunginea saltelei.

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *