Cati bani trebuie sa scoti anul asta din buzunar pentru brazi de Craciun?  


Se pare ca romanii vor plati mai mult pentru cumpararea de brazi de Craciun anul acesta.Efectele inflatiei se resimt in toata lumea, iar preturile cresc cu cea mai mare viteza din ultimul deceniu, in toate domeniile si cam la toate produsele.

Nu vrem sa fim ca si Grinch si sa aducem o urma de tristete peste sarbatorile tale, dar vrem sa te informam despre cateva stiri importante ale sarbatorilor de iarna din sezonul 2022-2023: brazii de Craciun pot fi mai greu de gasit decat de obicei. Evenimentele meteorologice extreme, cum ar fi incendiile de vegetatie, secetele si inundatiile, au facut din acest sezon  un sezon deosebit de provocator pentru cei care cultiva sau importa brazii de Craciun. Astfel de evenimente sunt determinate de schimbarile climatice si ar putea deveni mai frecvente pe masura ce Pamantul se incalzeste.

Si chiar si brazii de Craciun artificiali sunt afectati, datorita problemelor actuale ale lantului global de aprovizionare.

Se asteapta ca in Romania, pentru Craciunul anului 2022, pretul unui brad de Craciun sa fie  cu 30 – 40% mai mare decat in anul precedent.

Nu toate sunt vesti proaste,deci nu trebuie sa disperam. Merita inca sa pastram speranta ca vom avea un miracol de Craciun. Cel mai bun sfat pe care il putem oferi este acela de a face cumparaturi devreme, astfel incat sa poti accesa cea mai mare varietate la cel mai mic pret.

Si importatorii de brazi de Craciun, sfatuiesc cu tarie consumatorii sa cumpere devreme in acest an pentru a beneficia de un pret corect pentru ceea ce reprezinta cireasa de pe tort a unui Craciun reusit.

Pretul unui brad natural este stabilit de fiecare comerciant in parte. Anul acesta preţurile de vanzare pentru brazii de Craciun destinaţi sarbatorilor de iarna variaza, ca in fiecare an,  in funcţie de categoria din care fac parte. Daca un brad natural porneste ca si  pret, de la 70 de lei,functie de cat de bogate au ramurile, daca sunt cumparati in ghiveci sau deja taiati, dar si in functie de inaltimea pomilor si alte criterii de acest fel, pretul brazilor de Craciun  naturali creste vertiginos.

Merita sa comandati brazi de Craciun artificiali

Pentru cei care vor sa salveze un brad de la taiere pot investi intr-un brad artificial, investitie care se amortizeaza in timp si asta pentru ca nu trebuie cumparat in fiecare an. Partea buna este ca se pot sa fie achizitionati gata impodobiti, insa pretul difera pentru fiecare detaliu adaugat.

Cand vine vorba de brazii de Craciun artificiali, in mediul nostru online, printr-o simpla cautare preturile incep de la 50 de lei si merg  catre 10, 150, 290, 760 lei, chiar si pana la 2.000 de lei si peste daca vorbim de brazi artificiali deja impodobiti.

Odata ce brazii de Craciun artificiali devin mai realisti si brazii adevarati devin mai greu si mai scump de achizitionat, unii consumatori fac schimbarea catre prima categorie.

Brazii de Craciun sunt reprezentativi pentru aceasta sarbatoare, iar piata ofera multiple variante de dimensiuni, formate si materiale, de la brazi artificiali ieftini la optiuni de lux. Acestia sunt locul ideal de a pune cadouri de Craciun.