Ce este Google Ads și de ce ar trebui să-l utilizați?


Anunțurile Google Ads pot face ca o companie să aibă mai mult succes dacă campania este implementată corect.

Marketingul constă în a ajunge la persoanele care sunt interesate să vă cumpere produsul. Ce modalitate mai bună de a ajunge la aceste persoane decât să faci publicitate pe cel mai popular motor de căutare? Printre celelalte instrumente de marketing neprețuite ale Google, cum ar fi Google Analytics și Google Trends, Google Ads este o metodă incredibil de eficientă de publicitate online.

Prin intermediul anunțurilor Google, companiile pot ajunge la oricine utilizează Google pentru a căuta informații, produse și servicii online. Google Ads vă poate trimite o audiență mare de persoane care caută produsul sau serviciul pe care îl oferiți. Dacă nu folosiți în prezent Google Ads, citiți mai departe pentru a afla despre acest instrument de marketing eficient pe care îl aveți la dispoziție.

Ce este Google Ads?

Aproape de fiecare dată când vedeți că un anunț pentru pagina de destinație a unei companii se clasează pe primul (sau al doilea, sau al treilea) rezultat al unei căutări pe Google, nu este doar rezultatul unui SEO bun; compania respectivă are, probabil, o campanie Google Ads în desfășurare.

Prin intermediul Google Ads (cunoscut anterior sub numele de Google AdWords), plătiți pentru ca un anunț Google pentru afacerea dvs. să fie afișat clienților care caută termeni relevanți pe Google Search și Maps. Google Ads este un instrument cheie de marketing digital pentru orice afacere care dorește să afișeze un text publicitar semnificativ în fața publicului său țintă.

Prin intermediul Google Ads, plătiți doar pentru rezultatele reale, măsurabile, cum ar fi clicurile pe site și apelurile de afaceri. Această structură este cunoscută sub numele de campanie de plată la clic (PPC). Puteți stabili un plafon lunar de cheltuieli pentru campania Google Ads, pe care Google îl va respecta automat, și puteți alege ca publicul țintă să fie global sau local.

De ce ar trebui să folosiți Google Ads?

Iată câteva dintre beneficiile utilizării Google Ads în strategia dvs. de marketing digital.

1. Crește numărul de lead-uri și clienți.

Google Ads este unul dintre cele mai bune instrumente pentru generarea de lead-uri. Dacă campaniile dvs. sunt configurate corespunzător, are potențialul de a trimite lead-uri extrem de bine direcționate către site-ul dvs. web, formularul de opt-in sau alte proprietăți online.

Google Ads vă permite să vă concentrați asupra persoanelor care caută ceea ce oferă afacerea dvs. Acest lucru înseamnă că vă puteți rafina continuu căutările astfel încât doar persoanele care doresc să vă cumpere produsele sau serviciile să fie trimise pe site-urile dvs. prin intermediul acestei platforme.

2. Este o platformă de marketing flexibilă.

Oricine folosește Google Ads în mod regulat vă va spune că este un instrument de marketing extrem de flexibil. Este potrivit pentru toate tipurile și dimensiunile de organizații. Puteți activa și dezactiva literalmente traficul pe internet cu ajutorul acestui sistem. De asemenea, este compatibil cu o gamă largă de alte platforme de marketing și sisteme software.

Puteți personaliza cu ușurință campaniile pentru a vă concentra pe anumite tipuri de utilizatori online. De exemplu, puteți targeta oamenii în funcție de locație, de tipul de dispozitiv pe care îl folosesc și de site-ul web deținut de Google pe care îl accesează (de exemplu, căutare Google, Google Maps, YouTube).

4. Veți vedea rezultate rapide și transparente.

Google Ads este cunoscut pentru faptul că oferă rezultate și rapoarte rapide și directe ale campaniilor dumneavoastră.

Este ușor să analizați progresul campaniilor dvs. deoarece tabloul de bord vă oferă toate informațiile legate de fiecare campanie, cum ar fi anunțurile pe care s-a dat clic, cuvintele cheie pe care le-au introdus vizitatorii site-ului și costul clicurilor.

Aceste caracteristici fac din Google Ads un sistem extrem de transparent și intuitiv.

5. Exploatează surse de trafic uriașe și de înaltă calitate.

Datorită poziției dominante pe piață și a bazei masive de clienți a Google, gigantul căutărilor poate trimite întreprinderilor o cantitate uriașă de trafic în fiecare zi, dacă aceste întreprinderi dispun de bugetul necesar.

Google se mândrește cu afișarea de conținut și anunțuri relevante, iar compania continuă să evolueze și să își îmbunătățească algoritmii motorului de căutare pentru a produce cele mai relevante rezultate de căutare și anunțuri. Acest lucru are un efect pozitiv pentru afacerile care își fac publicitate prin intermediul Google Ads, deoarece aceste anunțuri trimit lead-uri și vizitatori de înaltă calitate către site-ul web al afacerii dvs., magazinul de comerț electronic, formularul de opt-in sau alte active online. Oamenii pe care Google vi-i trimite au mai multe șanse decât cei care vin din alte surse să devină clienți, să opteze pentru lista dvs. de e-mail, să solicite informații sau să întreprindă orice acțiune pe care doriți să o facă.

6. Aflați mai multe despre piața dumneavoastră.

Este important să intri în mintea clienților tăi ideali. Înțelegându-ți publicul, îți este mult mai ușor să te ocupi de clienți și să afli ce își doresc.

Cu toate acestea, acest lucru este extrem de dificil de făcut. Metodele tradiționale, cum ar fi chestionarele și interviurile, produc rezultate limitate.

Google Ads, pe de altă parte, produce informații despre obiceiurile și cerințele clienților la care proprietarii de afaceri din generațiile anterioare ar fi putut doar visa. Printre datele valoroase pe care Google Ads vă permite să le aflați despre clienții dvs. se numără cuvintele-cheie pe care le folosesc pentru a vă găsi site-ul web, locația lor, dispozitivele pe care le folosesc, precum și orele și zilele în care fac căutări.

Puteți utiliza aceste informații pentru a vă îmbunătăți produsele și serviciile, precum și pentru a vă rafina eforturile de marketing, astfel încât să nu irosiți bani făcând publicitate unor persoane care nu sunt interesate de ceea ce aveți de oferit.

Google Ads este unul dintre cele mai puternice instrumente de publicitate create vreodată. Acesta se ocupă de milioane de căutări efectuate de utilizatorii de internet în fiecare zi și apoi oferă proprietarilor de afaceri o oportunitate unică de a converti multe dintre aceste persoane în clienți potențiali și clienți de afaceri.

Multe afaceri sunt descurajate de cheltuielile de publicitate pe Google Ads, mai ales dacă nu sunt familiarizate cu modul în care funcționează această platformă. Cu toate acestea, dacă sunteți inteligent în ceea ce privește strategia de publicitate online, recompensele oferite de Google Ads pot fi uriașe.

Asadar cea mai accesibilă modalitate de a te promova este cu ajutorul unor campanii Google Ads.

Google Ads este unul din cele mai cunoscute servicii de promovare PPC (Pay Per Click) si, totodată, una dintre cele mai accesibile metode de promovare online, compatibilă cu orice tip de afacere.