Cea mai bună pastă de dinți pentru dinți sensibili – Sfaturi de specialitate despre cum să alegi și să cumperi pasta de dinți perfectă


Considerați că spălatul pe dinți este dureros? Ți-e frică de lichidele calde și reci pentru că îți fac dinții sensibili și chiar dureroși? Dacă da, este timpul să faci un tratament pentru dinți sensibili cu pastă de dinți. Dinții sensibili sunt un semn comun al cariilor dentare sau al bolilor gingivale. Dar vestea bună este că există multe lucruri pe care le poți face pentru a ușura durerea și sensibilitatea dinților tăi. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să renunți la orice pastă de dinți abrazivă sau la cele care conțin alcool, deoarece acestea pot înrăutăți dinții sensibili. În schimb, optați pentru o formulă ultra blândă, încărcată cu ingrediente naturale, cum ar fi aloe vera, xilitol, ulei de mentă și fluorură.

Moduri de a ușura durerea dinților sensibili

Este ușor să uiți să te speli pe dinți de două ori pe zi, dar trebuie să o faci timp de cel puțin două minute. Poți folosi o pastă de dinți simplă cu fluor. De asemenea, puteți încerca cea mai bună pastă de dinți pentru dinți sensibili. Aveți grijă să nu frecați prea tare, deoarece acest lucru vă poate deteriora dinții. Folosirea aței dentare o dată pe zi este esențială pentru o bună igienă orală, deoarece îndepărtează particulele de alimente și bacteriile dintre dinți. Beți multă apă. Apa este un lucru foarte bun pentru dinții tăi. Ea menține gura umedă și împiedică bacteriile să se lipească de dinți. Mănâncă alimente proaspete și moi. Alimentele tari, cum ar fi nucile, chipsurile și bomboanele, vă vor deteriora dinții sensibili. Evitați prea mult zahăr și alimente dulci.

Mâncați alimente ușoare și beți multă apă

Dacă dinții tăi sunt sensibili, trebuie să eviți alimentele care conțin mult zahăr sau sare. Când vă spălați pe dinți, îndepărtați pelicula de bacterii care ar putea fi acolo. Băutul apei va spăla această peliculă de pe dinți. Dinții tăi sensibili se vor simți mai bine. De asemenea, puteți folosi peroxid de hidrogen sau bicarbonat de sodiu ca un albitor de dinți.

Încearcă o pastă de dinți ultra-delicată cu ingrediente naturale

S-ar putea să crezi că o pastă de dinți ultra-abrazivă va aborda sensibilitatea dinților tăi. Însă nu este cazul. Pentru dinții sensibili, ar trebui să folosiți o pastă de dinți ultra-delicată cu ingrediente naturale, cum ar fi aloe vera, xilitol, ulei de mentă și fluor. Alte ingrediente importante sunt calciul, potasiul, sodiul și fluorul. Folosirea unei paste de dinți cu fluor îți va întări smalțul dinților. De asemenea, va ucide bacteriile care îți fac dinții sensibili.

Exfoliază-ți dinții în mod regulat

Dinții mai puternici sunt mai puțin susceptibili de a fi sensibili. De asemenea, puteți folosi o periuță de dinți cu un cap moale care poate fi folosit pentru a vă freca dinții. Puteți face acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână. Exfolierea ajută la îndepărtarea plăcii și a bacteriilor de pe dinți. De asemenea, îndepărtează petele de pe dinți. Puteți folosi o periuță de dinți cu bicarbonat de sodiu sau o periuță de dinți cu un cap abraziv. Acest lucru se poate face o dată sau de două ori pe săptămână.