Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Întrebări frecvente în scrierea tezei de licență


Intrebari frecventa la scrierea tezei de licenta

Scrierea unei teze este o experiență unică și nu există un consens general cu privire la cel mai bun mod de structurare a acesteia. Fie că vei adopta metoda încercărilor și greșelilor, fie că te vei baza pe o teză de licență model, fie că vei urma sfaturile colegilor, procesul de scriere a tezei de licență va fi unul întortocheat, dar extrem de interesant.

Dar înainte de toate, fiecare dintre noi își pune câteva întrebări. În acest articol vom încerca să oferim un răspuns la cele mai frecvente întrebări, care apar când scrii o teză de licență:

  • Când este momentul potrivit să începi a scrie teza de licență?

Momentul în care ar trebui să începeți depinde de domeniul de aplicare al proiectului de cercetare pe care îl descrieți și de durata cursului.  Dar, indiferent de natura proiectului dvs. de cercetare și de domeniul de aplicare, ar trebui să începeți a scrie teza, sau cel puțin o parte din secțiunile sale, cât mai curând posibil.

  • Cum îmi îmbunătățesc abilitățile de scriere?

Cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți abilitățile de scriere este să finalizați prima schiță a tezei dvs. cât mai curând posibil și să o trimiteți coordonatorului pentru revizuire. Acesta va corecta schița și va arăta orice eroare de scriere. Acest proces va fi repetat de câteva ori, ceea ce vă va ajuta să recunoașteți și să corectați greșelile de scriere.

Citirea articolelor academice și căutarea diferitelor resurse de scriere pe internet vă vor permite să adoptați încet stilul academic de scriere și, eventual, ar trebui să îl puteți folosi fără efort.

  • Cum să organizez eficient bibliografia?

Atunci când studiați pentru teza de licență, va trebui să dezvoltați o modalitate eficientă de organizare a bibliografiei dvs. – acest lucru vă va împiedica să vă pierdeți în mormane de date importante pe care va trebui să le scrieți. Cea mai ușoară modalitate de a urmări toate articolele pe care le-ați citit, este să creați o bază de date în care să puteți rezuma fiecare articol / capitol în câteva puncte importante pentru a vă ajuta să vă amintiți conținutul. Un alt instrument util pentru a face acest lucru în mod eficient este de a învăța cum să utilizați software de management specific de referință (RMS), cum ar fi EndNote. RMS este relativ simplu de utilizat și economisește mult timp când vine vorba de organizarea bibliografiei. Acest lucru poate fi foarte util, mai ales dacă secțiunea dvs. de referință lipsește cu suspiciune cu două ore înainte de a vă prezenta pentru susținerea tezei!

Acum când aveți răspunsurile, puteți trece la treabă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *