Cum sa iti gasesti un partener de viata potrivit


Pana foarte recent, alegerea unui partener era un eveniment unic. Bunicii nostri s-au intalnit de cateva ori cu o anumita persoana, dupa care s-au casatorit. Lucrurile erau foarte simple in trecut. S-ar putea sa fi fost romantic, dar o singura alegere a partenerului pe viata a fost uneori neinformata, inteleasa sau inceputul unei mizerii a vietii. Dupa prima dragoste, putem trece mai departe – chiar daca noi insine alegem sa facem miscarea – cu un regret dureros in jurul alegerilor noastre anterioare si o anxietate in crestere fata de viitorul nostru. Deci, cum putem evita sa facem din nou aceleasi greseli pe care le-am facut in trecut?

Uita-te la trecut

In primul rand, inainte de a apela la matrimoniale arges, trebuie sa ne uitam la trecut. Alegerile noastre anterioare ale partenerilor vor fi cu siguranta bazate pe presupozitiile mintale pe care le-am castigat de-a lungul anilor, inca de la inceput. Instabilitatea copilariei ne-a facut sa optam pentru parteneriate haotice si nefericite – sau plictisitoare si nesemnificative. Pasiunea noastra pentru idealul cultural al dragostei ne-a facut vulnerabili la tipul de emotie furnizat numai de „jucatori”? Familie, prieteni, mass-media ne vor oferi credinte despre ce ar trebui sa fie o relatie. Acum ar putea fi momentul sa examinam cu atentie acele credinte si sa luam decizii mai bune in alegerea unui partener.

Fii pregatit

Chiar daca vrem o relatie, adesea nu suntem pregatiti. Este extrem de tentant sa simti agonia proaspata a unei relatii recente. Dar studiile recente sugereaza ca despartirea poate, din punct de vedere fizic si emotional, sa creeze acelasi fel de reactie pe care o are o persoana atunci cand renunta la un viciu. Cu alte cuvinte, este putin probabil sa fiti capabili sa faceti alegeri bune in privinta unui partener, daca nu v-ati invatat lectiile. Pe provincianews.ro gasesti mai multe sfaturi utile de dating.

Exista trei factori care trebuie luati in considerare

Dig Deeperthat a spus, exista trei factori pe care ar trebui sa stati ferm – ca un partener are valori similare, obiective similare de viata si o personalitate complementara. Daca credeti profund ca familia vine inainte de munca, va doriti copii si sunteti o persoana extroverta, atunci alegerea unui partener care nu isi doreste aceleasi lucruri poate fi cea mai mare greseala. Din pacate, aceste elemente mai profunde ale unei persoane pot veni doar la suprafata dupa un timp, cand suntem deja indragostiti. Asa ca merita sa aveti mai devreme cateva conversatii serioase.

Apoi, daca nu exista nici o compatibilitate, aveti puterea sa plecati. Nu pierdeti timp si nu faceti compromisuri atunci cand vine vorba de viata dvs. Nu va lasati condusi de sentimente ci acordati o atentie deosebita calitatilor si personalitatii pe care un potential partener le are. In zilele noastre, avem tendinta de a dori – si de a astepta – totul. Dar relatiile umane nu sunt perfecte, asa ca, daca vom obtine 60% din nevoile noastre intalnite de partenerul nostru, ne descurcam bine. Dar daca un partener va ofera cea mai mare parte a ceea ce aveti nevoie, daca le dati cea mai mare parte a ceea ce au nevoie si daca sunteti amandoi motivati zilnic pentru a ridica acel procent, totul va merge excelent.