Dacă ești în căutare de bănci care oferă credite tinerilor, aici găsești câteva variante


În ziua de azi tinerii simt nevoia să fie independenți imediat după împlinirea vârstei de 18 ani. Independența și libertatea este visu oricărui copil încă de mic, dar când vine vorba de cheltuieli, oare chiar atât de multă libertate să fie? 

Trebuie să-ți plătești chiria, utilitățile, hrana, studiile și tot ce aparține de acestea, plus banii de buzunar, însă venitul tău este unul destul de mic din cauza faptului că lucrezi doar part time. Parcă era mai bine minor pe banii părinților, nu?

Banii au fost dintotdeauna un motiv de stres în plus, încă de la începerea anilor de adulți.

Nu e cazul să te stresezi, există câteva bănci care oferă credite tinerilor chiar dacă aceștia nu dispun de un salariu foarte mare sau de vreun venit în general.

În cazul în care ești un tânăr antreprenor și ți-ai stabilit deja planul de afacere și tot ce ține de acesta, însă lipsește partea financiară, poți apela, de asemenea, la instituțiil financiare bancare sau nebancare care au diferite oferte de credite pentru tineri. 

Începem cu prima opțiune dintre aceste bănci care oferă credite tinerilor, și anume BCR. Banca Comercială Română are diferite oferte puse la îndemâna tinerilor care sunt studenți în domeniul economiei, finanțelor și a contabilității:

• Creditul pentru studenți denumit „Practică BCR”;

• Credit pus la dispoziție tot studenților „Learn BCR”;

• Programul Group Graduate Program care oferă posibilitatea unei experiențe în cadrul celor 8 țări membre Erste Group. 

O altă instituție financiară bancară care pune la dispoziția tinerilor diferite oferte de credite este Banca Transilvania (BT). Această bancă îți oferă un împrumut de până la 5000 lei pe o perioadă cuprinsă între 6 și 24 luni. Însă pentru a putea obține acest împrumut pentru tineri, îți trebuie o vechime de cel puțin trei luni la locul de muncă actual. 

Trecând la instituții financiare nebancare (IFN) la care există șanse mult mai mari de a-ți accepta cererea pentru credit chiar dacă lucrezi part-time și venitul tău nu este extrem de mare. 

Avem devizia nebancară a grupului bancar Banca Transilvania. Această devizie are oferta denumită Primul Credit care pune la dispoziția tinerilor o posibilitate de împrumut. Însă ai nevoie de cel puțin 3 luni de vechime la locul de muncă, fie el part-time sau full-time. 

De asemenea, trebuie să rambursezi creditul înainte de împlinirea vârstei de 27 ani. 

Desigur, poate părea destul de dificil de a găsi bănci care oferă credite tinerilor, însă cu o atenție suficient de mare și cu multă răbdare pentru a căuta cea mai bună variantă, care s-ar potrivi exact preferințelor și situației tale. Însă, totodată să te încadrezi și tu cerințelor lor generale. 

Nu îți pierde speranța și continuă căutările de instituții financiare care ar putea să te ajute din punct de vedere financiar. Există bănci care oferă credite tinerilor, chiar dacă nu sunt foarte multe, există. Tocmai din acest motiv nu ar trebui să te descurajezi și să continui să cauți cele mai bune oferte.