Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Tipuri de camasi pentru barbati


Camasa este un element vestimentar obligatoriu in garderoba unui barbat. Opinia ca toate camasile pentru barbati sunt la fel si similare intre ele este eronata. Cu toata asemanarea lor, designerii de moda au reusit sa diversifice produsele atat de mult, incat sa poata fi elaborata o clasificare extinsa.

Cele doua tipuri principale de camasi pentru barbati

Toate camasile pentru barbati pot fi impartite in 2 tipuri principale – clasice si sport.

Camasi stil clasic

Produsele clasice sunt strictete, retinute, versatilitate. Sunt cusute dintr-un material subtire, moale. Nu atrag atentia prin culoarea lor. Pentru camasile clasice, sunt folosite nuante de alb sau albastru deschis, tonuri calme in culori deschise. O abatere acceptabila de la uniformitatea culorii este dunga ingusta si mai intunecata, pe un fundal deschis. Camasile in stilul clasic sunt elemente ale unui costum formal si sunt purtate cu cravata. Prin urmare, gulerele camasilor clasice sunt rigide. Marginea de jos a camasilor clasice este realizata in mod traditional curba, mai scurta de-a lungul cusaturilor laterale, convenabila pentru a fi introdusa in pantaloni.

Camasi in stil sport

Camasile in stilul sport nu au restrictii atat de stricte. Pe langa tesaturile subtiri si moi, se folosesc tesaturi mai dense, chiar dure, din denim. Calitatea tesaturii este de asemenea variata: bumbac, lana, materiale de bumbac. Camasile sport sunt absolut libere in ceea ce priveste culoarea. 

Pot fi in aproape orice nuanta: deschisa si intunecata, luminoasa si calma, monocroma, cu diverse modele (dungi largi si inguste, carouri de diferite dimensiuni, imprimeuri florale etc.). Camasile sport sunt purtate intr-un cadru informal, fara cravata, fara a fi bagate in pantaloni, astfel ca, gulerele sunt moi, iar marginea de jos este dreapta.

Tipuri de camasi in functie de stilul lor: (Regular Fit, Slim Fit)

Designerii de moda ofera camasi barbatesti, care difera prin croiala spatelui, precum si prin modul in care stau pe corp. Exista 3 stiluri principale de camasi: clasic, montat, lejer.

Croiala clasica

Camasile clasice (Regular Fit) sunt croite in functie de dimensiunile principale ale corpului, exista un mic decalaj (1,5 – 2 cm) intre tesatura si panza. Acestea sunt purtate sub un sacou, vesta (intr-o situatie oficiala) sau un pulover (intr-o situatie informala) si nu exista niciun sentiment de inconvenienta. Cand sunt bagate in pantaloni, se formeaza un mic pliu in fata centurii si nu exista pliuri pe spate.

Slim fit

Croiala unei camasi montate (Slim Fit) se potriveste perfect pe corp si subliniaza conformatia corpului. Adesea sunt purtate peste pantaloni, iar cand sunt bagate in pantaloni, nu trebuie sa existe pliuri peste centura.

Camasa pentru costumul de afaceri

Alegerea unei camasi pentru un costum de afaceri este o chestiune delicata si nu se limiteaza doar la selectarea corecta a unei nuante de culoare. Este important sa iei in considerare modelul camasii, calitatea materialului si culoarea.

Este extrem de important si intelept sa alegi corect dimensiunea si lungimea manecii, deoarece aceasta trebuie sa iasa din maneca sacoului 1,5 cm. Camasa pentru costum poate fi cu manseta dubla care se incheie cu butoni, sau cu manseta care se incheie cu cu singur nasture sau cu doi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *