Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce are special o pereche de ochelari de soare Polaroid?


Diferentele dintre o pereche de ochelari de soare obisnuiti si o pereche de ochelari de soare Polaroid sunt aproape nesemnificative la prima impresie. Utilitatea acestora din urma se demonstreaza abia in momentul in care ii probati. Diferenta de contrast precum si protectia pe care o ofera sunt incomparabile.

Procesul de fabricatie a ochelarilor cu lentile polarizate care, de altfel face si diferenta, se rezuma la aplicarea unei substante chimice. Dupa aplicarea acestei substante se trece la pasul urmator, respectiv laminarea in plan vertical. Atat substanta in sine, cat si procesul de laminare blocheaza razele orizontale ale soarelui.

Lumina soarelui ajunge in globul ocular sub doua forme: verticala si orizontala. Razele soarelui se propaga in mod vertical, iar reflexiile acestora in mod orizontal. Printre cele mai puternice si daunatoare pentru ochi sunt reflexiile puternice, orizontale care, deseori, creaza si acea senzatie de orbire.

Pierderea temporara a vederii, pentru cateva secunde, sau vederea incetosata apare in momentul in care lumina se reflecta in suprafete lucioase sau netede. Carosiera masinilor, geamurile cladirilor, un loc sau carosabilul sunt doar cateva exemple de suprafete care pot crea acest efect. Aflandu-va la volanul unei masini, fara ochelari de protectie la ochi, aceste reflexii va pot cauza neplaceri grave.

Ideal, pentru siguranta noastra si a celor din jur, precum si pentru sanatatea ochilor, ar fi sa facem o obisnuinta din purtarea ochelarilor cu lentile polarizate. Lentilele vor bloca stralucirea reflexiilor orizontale prin capacitatea de filtrare a undelor luminoase de care dispun. Modelul conform caruia sunt creati este cel vertical, astfel ca toate razele orizontale vor fi blocate de ochelarii de soare,

Poarta ochelari de soare Polaroid si iarna

Ochelarii de soare nu sunt un accesoriu exclusiv al sezonului estival. Ei sunt esentiali pentru confortul si sanatatea vederii in absolut toate sezoanele in care lumina este deranjanta. Veti simti chiar dumneavoastra momentele in care va este necesara o pereche de ochelari de soare Polaroid atunci cand tindeti sa faceti ochii mici din cauza luminii puternice sau aveti o senzatie de disconfort.

La sfarsitul unei zile in care expunerea la lumina a fost puternica, ochii pot deveni uscati si obositi. Unele persoane aleg varianta de a indeparta pentru moment aceasta senzatie cu picaturile de ochi. In momentul folosirii, acestea sunt extrem de utile, dar pe termen lung, aveti nevoie de o protectie reala si permanenta.

Unele dintre simturile umane se deteriorieaza o data cu trecerea timpului. Cel mai bune exemplu este simtul vizual. Pe tot parcursul vietii, pana la etapa de batranete, trebuie sa ne asiguram ca protejam ochii pentru a ne feri de anumite afectiuni.

Ochelarii de soare sunt recomandati de medicii oftalmologici si pe parcursul iernii. Stralucirea zapezii poate fi nociva pentru retina chiar si la cele mai mici raze de soare. Indiferent de faptul ca soarele nu straluceste cu aceeasi putere precum vara, propagarea undelor luminoase este mult mai puternica pe zapada. Impatimitii sporturilor de iarna cunosc deja cat de importanta este o pereche de ochelari cu lentile polarizate in protectia ochilor.

Tags: , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *