Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

4 sfaturi pentru studenții cu probleme financiare.


Anii studenției sunt poate cei mai frumoși din viața unei persoane. O nouă etapă, una în care de cele mai multe ori, studenții sunt departe de părinți, trebuie să se descurce pe cont propriu, cu colegi de cămin/apartament, cu atât de multă libertate și totodată la fel de multă responsabilitate.

 În această perioadă urmează să te descorperi, să cunoști oameni noi și să îți creezi amintiri ce vor rămâne o viață. Trebuie să înveți să îmbini utilul cu plăcutul, să ajungi la cursuri la 08:00 dimineața chiar dacă te-ai distrat cu prietenii noaptea trecută. Învață să îți prioritizezi activitățile și cu siguranță vei putea să termini facultatea cu 10 dar să te și distrezi!

Sunt și situații mai puțin fericite în care îți este dificil să te descurci din punct de vedere financiar, nefiind indicat să îți iei un job chiar din primul an deoarece riști să nu poți fi prezent la cursuri. În rândurile ce urmează îți voi prezenta câteva soluții ca să te poți descurca atunci când nu îți mai ajung banii.

Economisește.

Ca să nu te mai afli în situații dificile cu banii, încearcă în primă fază să îți calculezi foarte bine bugetul, să vezi exact unde îți cheltuiești banii, iar mai apoi încearcă lună de lună să pui deoparte câte puțin. Nu trebuie să fie o sumă extraordinar de mare, aici vorbim de sume modice, care adunate la o anumită perioadă de timp te pot ajuta enorm de mult. Inevitabil apar situații urgente în care îți vor folosi.

Vinde lucrurile pe care nu le mai folosești.

Cu siguranță există obiecte pe care nu le mai folosești și pe care dacă le-ai vinde ți-ar genera o sumă de bani frumoasă.  Aici poate fi vorba de laptopul tău de acasă pe care nu îl mai folosește nimeni acum că ești la facultate și poate ai unul nou. Vinde-l pe cel vechi însă asigură-te că este într-o stare bună. O altă idee ar fi aceea să îți vinzi cărțile pe care le-ai citit si le-ai folosit la cursuri și care nu îți mai folosesc. Cu siguranță studenții mai mici decât tine vor fi interesați să le cumpere de la tine.

Lucrează.

Când vine vorba de a-ți găsi un job pe timpul facultății este indicat ca acesta să fie part-time pentru a-ți putea frecventa și cursurile. Ideal în această perioadă este să găseși un job part-time care să îți permită să îți desfășori activitatea în cadrul universității sau poate chiar să lucrezi ca freelencer. Această activitate este din ce în ce mai preferată de studenți, deoarece îți permite să lucrezi de acasă și de a fi practic propriul tău șef. Îți organizezi singur programul în funcție de venitul de care ai nevoie. Poți activa în domenii precum: IT, traduceri, copywriteing, design, etc.

Fă un împrumut rapid.

Ca ultimă opțiune, dacă ai rămas fără economii sau te afli într-un impas financiar să știi ca varianta unui credit rapid – împrumut 3000 lei creditdoctor.ro poate fi cea mai bună pentru tine. Din ce în ce mai multe persoane apelează la instituțiile financiare nebancare când au nevoie de o sumă  nu foarte mare de bani. Dacă lucrezi part-time și venitul tău este de 600 lei poți apela cu încredere la un IFN. Prin intermediul acestor entități financiare poți face rost de suma dorită în cateva ore.

În concluzie, calculează-ți foarte bine bugetul și nu ezita să faci bani dacă timpul îți permite!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *