Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Care este dobânda şi rata lunară pentru un împrumut cu buletinul


Pe timp de criză, marea majoritate a băncilor caută să aibă condiţii ceva mai riguroase de acordare a creditelor. Însă, pe lângă clasicele bănci comerciale, pe piaţa din ţara noastră şi nu numai, mai există şi aşa-zisele IFN-uri, instituţii financiare nebancare, agenţii ce au condiţii nu atât de aspre de acordare a împrumuturilor, însă trebuie să ştii încă de la începutul acestui articol informaţional că dobânzile sunt semnificativ mai mari decât în cazul unui credit obţinut printr-o bancă comercială. Însă, nu trebuie să te sperii, ci doar să reflectezi la acest lucru, iar până ce vei termina să citeşi acest articol, cu siguranţă că vei fi mai mult decât informat în ceea ce priveşte regulile de acordare a unui împrumut cu buletinul, dar şi calculul ratei lunare şi a dobânzilor.

Fiind un împrumut ce se acordă doar cu buletinul – conform creditdoctor.ro, nu trebuie să vă îngrijoraţi din punct de vedere al birocraţiei, deoarece IFN-ul se va ocupa în totalitate de analiza situaţiei tale financiare, putând a verifica în bazele de date ale ANAF şi a verifica faptul că deţineţi un venit minim lunar stabil care să fie de 300 lei.

 Aşadar, în cazul în care venitul tău lunar este mai mare sau egal cu suma de 300 lei, poţi aplica pentru un astfel de împrumut pe perioadă scurtă. Însă, de ce perioadă scurtă? Deoarece, după cum am spus şi mai sus, dobânzile sunt ceva mai mari, iar aceste împrumuturi se recomandă pe termen scurt şi mediu de timp.

Iar, acum să luăm ca exemplu oarecare IFN-ul iCredit. Această agenţie poate oferi împrumuturi de la 500 lei şi până la 10.000 lei. Hai să spunem că dorim să aplicăm pentru suma maximă de 10.000 lei, iar împrumutul va avea o perioadă de 24 de luni, pentru care se va aplica o rată săptămânală de 200 lei. După un calcul simplu, suma pe care o vei avea de rambursat la final va fi de 20.000 lei, adică dublul sumei împrumutate.

Există şi posibilitatea de a avea rate bilunare, în acest caz suma maximă pe care o puteţi împrumuta este de 6.000 lei. Pentru o perioadă de 9 luni, rata bilunară va fi de 698 lei, rezultând de aici faptul că veţi plăti 18 rate, iar suma totală pe care o veţi rambursa va fi de 12.536 lei. Ca şi mai sus, veţi returna dublul sumei împrumutate.

Însă, dacă doriţi o dobândă şi mai mică puteţi să optaţi pentru un împrumut tot de 6.000 lei, plătind o rată bilunară de 1.418 lei, în 6 rate, pe o perioadă de maximum 3 luni de zile. La finalul împrumutului, tu vei rambursa 8.507 lei, de aici reieşind faptul că pe lângă cei 6.000 lei împrumutaţi vei mai returna încă 2.500 lei doar dobânzi.

Da, pare o dobândă destul de mare, însă trebuie să ne gândim şi la condiţiile de acordare ale acestor credite, acestea putând fi acordate chiar şi persoanelor ce figurează în Biroul de Credit. Iar, pe lângă aceste condiţii extrem de permisive, IFN-urile au şi ele angajaţii lor şi alte cheltuieli cu infrastructura. De altfel, îşi asumă şi riscul de a acorda împrumuturi persoanelor rău platnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *