Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

La ce să fim atenți când luăm un card de credit – citiți pe site card avantaj păreri pentru mai multe informații


Cardurile de credit trebuie utilizate inteligent. Aceasta înseamnă să rămâneți la curent cu ceea ce datorați și să efectuați plăți la timp și să evitați aceste alte greșeli:

Plătiți mai mult decât minimul: acest lucru vă va elimina soldul mai repede și va reduce semnificativ dobânzile pe care le plătiți în acest timp. De exemplu, dacă cheltuiți 1.000 de lei de pe un card de credit cu un DAE de 18,1% și rambursați minimul lunar (3% din soldul restant), vor dura 16 ani și 11 luni pentru a șterge soldul, plătind 1.113,44 RON în dobânzi – mai mult decât dublarea costului achiziției inițiale.

Plătiți soldul integral în fiecare lună: dacă puteți, plătiți soldul integral în fiecare lună, este cel mai bun sfat atunci când citiți păreri despre card avantaj. În acest fel, puteți ignoră rată dobânzii percepută și puteți profită de cardurile de rambursare și recompensă de pe piață pentru a vă reduce costurile.

Aveți grijă la cererile dvs.: dacă faceți o cerere de card de credit respinsă, această poate avea un impact negativ asupra scorului dvs. de credit. Efectuarea prea multor aplicații într-un interval scurt de timp poate avea, de asemenea, un efect.

Folosiți un card de credit pentru a vă îmbunătăți ratingul de credit: Deși a avea prea multe datorii poate afecta negativ scorul dvs. de credit, lipsa istoricului de credit poate face același lucru. Din fericire, există carduri de generare a creditelor destinate persoanelor care doresc să-și îmbunătățească ratingurile de credit.

Efectuați plățile la timp: este important să efectuați întotdeauna plăți cu cardul de credit la timp. Dacă pierdeți o plată, vi se va percepe o taxă care poate lăsă, de asemenea, o urmă asupra punctajului dvs. de credit, ceea ce va face mai dificilă împrumutarea în viitor. Este posibil să pierdeți accesul și la ofertele promoționale, cum ar fi 0% la transferuri de sold sau achiziții. Pentru fiecare tip de tranzacție pe care o efectuați în România sau în străînătate (tranzacții la comercianți sau retrageri de numerar de la ATM), veți primi un bonus de 0,3% din valoarea acesteia în cazul cardului avantaj.

Configurați un debit direct: chiar și cu cele mai bune intenții de a vă plăti factură cardului de credit până la dată scadenței, cu toții comitem greșeli și poate fi ușor să omitem. Pentru a evita pierderea unei plăți, este rezonabil să configurați un debit direct pentru a vă asigura că plătiți cel puțîn suma minimă în fiecare lună.

Obțineți un card de rambursare sau de recompensă: dacă vă achitați factură integral în fiecare lună, un card de credit cu rambursare poate fi o modalitate excelentă de a obține mai mult pentru banii dvs. Acesta va returna un procent din ceea ce cheltuiți, fie că plată în numerar, fie că reducere a facturii.

Evitați comisioanele dubioase: majoritatea cardurilor de debit vă percep o taxă de încărcare externă cuprinsă între 2,5% și 3,0% dacă le utilizați pentru a face cumpărături în străinătate și, în timp ce majoritatea cardurilor de credit fac și ele același lucru, există câteva excepții. Un card de credit de călătorie este o alegere înțeleaptă dacă doriți să evitați costurile obișnuite ale cheltuielilor în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *