Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

La ce să te uiți când cumperi un camion Second Hand


Dacă te întreabă cineva care crezi că sunt cele mai bune camioane, ce îi spui? Te gândești la camioane Scania? La camioane volvo, poate? Indiferent de ceea ce îi spui, trebuie să realizezi că un leasing camioane pe care îl alegi este la fel de important precum camionul în sine. Desigur, este evident că cea mai importantă parte este aceea de cap tractor, însă este important să nu trecem cu vederea peste remorca tractorului, care este deseori la fel de importantă ca și capul tractorului!

Într-adevăr, cumpărarea unui camion este o investiție majoră, iar când te gândești să faci acest lucru, trebuie să ții cont de foarte mulți factori! Prețul este, evident, cel mai important, mai ales dacă deții un buget limitat. E foarte greu uneori să îți dai seama de raportul calitate-preț, indiferent dacă cumperi un camion nou, sau unul second hand. Un camion cu un kilometraj mai mare poate fi mai ieftin, dar de obicei este și mai uzat, fiindcă nu poți ști niciodată prin ce a trecut camionul acela.

De asemenea, cât de lungi vor fi cursele și ce (și cât) vei transporta sunt alți factori importanți în a te ajuta să iei o decizie – dacă ai nevoie de un motor puternic, de exemplu, poate te-ar ajuta motorul DC13 de 540 CP de la Scania de 13 litri cu 6 cilindri, un motor care oferă multă putere, manevrabilitate și o sarcină utilă mare pe puntea față.

Este important să verifici absolut totul – cum merge frâna? Există vreo scurgere? Rugină? Ai mare grijă la vopsea, deseori oamenii care își vând autocamioanele (și orice vehicul în general – mașina, motocicleta, până și scuterul) o vopsesc ca să acopere rugina!

Cel mai important lucru, pe care mulți îl uită, este să te uiți sub camion! Acolo poți vedea adevăratele probleme, pe care mulți îl văd prea târziu, abia după ce au luat camionul.

leasing camioane

Important este să fi precaut și să te asiguri că ai verificat fiecare părticică a autocamionului, oricât de irelevantă pare – nu știi niciodată ce vei afla! Dacă te asiguri că vizitezi un parc de camioane rulate cu o reputație bună (cum ar fi parcul celor de la Scania, care este chiar cel mai mare din Sud-Estul Europei, atunci o mare parte din griji vor fi rezolvate.

Dar mai ales, trebuie să îți placă ție camionul! Preferi să dai bani mai puțini pentru un camion care nu îți place, sau să dai un pic mai mult și să alegi camionul potrivit pentru tine?

Tags: , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *