Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Tot ce trebuie sa stii pentru a beneficia de fonduri europene


Ai o întreprindere mică sau mijlocie pe care dorești să o dezvolți? Îți dorești să investești în afacerea ta dar nu dispui de toate fondurile necesare? Ei bine, vei fi fericit să auzi că există un program care te poate susține în situația asta. Care este acela? Start up Nation 2018, bineînțeles! Iată un mic ghid cu tot ce trebuie să știi despre Start up Nation 2018.

Programul oferă finanțare de 200.000 lei nerambursabili. Contribuția proprie solicitată de proiect este 0%, excepție fac doar costurile necesare la accesare și implementare.

Acesta este implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin intermediul AIMMAIPE. Inițiativa Start up Nation are ca scop încurajarea și stimularea înființării și dezvoltării firmelor mici și mijlocii.

Accesul la fondurile europene

Există o serie de condiții pe care firma ta trebuie să le îndeplinească pentru a accesa fondurile Start-up Nation 2018. Iată ce trebuie să știi despre Start up Nation 2018.

Programul se adresează întreprinderilor care desfășoară activitate non-agricolă în domeniul rural și urban. Întreprinderea ta trebuie să fie înființată după data de 30.01.2017. La programul Start up Nation poate participa orice persoană fizică română sau străină, indiferent de vârstă. Aceasta trebuie totuși să dețină un SRL sau SRL-D.

Dacă ești acționar majoritar sau minoritar la altă firmă, poți accesa finanțarea Start up Nation 2018 cu o condiție. Codul CAEN pentru care aplici la finanțare să nu fie autorizat de ONRC pe altă firmă în care ești acționar. De asemenea, poți să te angajezi în cadrul firmei unde ești acționar și administrator. Este posibilă accesarea altor finanțări în același an cu două condiții. Prima, sa nu depășești plafonul de 200.000 lei pe durata a trei exerciții financiare consecutive. Și a doua, să nu accesezi noua finanțare implementată de AIPPIMM.

Totuși, nu mai poți obține finanțare dacă ai accesat fonduri Start up Nation în 2017. Ca alternativă, poți accesa finanțări de la alte programe naționale sau europene.

Dacă ai alte nelămuriri despre Start up Nation, poți afla mai multe informatii aici.

Tags: ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *