Iata ce scule auto trebuie sa ai mereu in masina, daca pleci la drum lung!


O trusa cu scule auto reprezinta un element de siguranta si un ajutor de nadejde al fiecarui sofer, mai ales atunci cand pleaca la drum lung. Uneori, ele sunt folosite pentru simple activitati de intretinere, in timp ce alteori rolul lor devine si mai evident, deoarece te ajuta sa efectuezi reparatii mai complexe si sa redai viata masinii, indiferent de locul in care ai intampinat probleme.

Iata principalele categorii de scule auto, disponibile si in oferta automag.ro, cu care trebuie sa iti echipezi masina, pentru a fi sigur ca vei face oricarei situatii neprevazute!

Chei auto si alte scule de impact

Din trusa unui sofer nu pot lipsi diferitele tipuri de chei auto, precum cele fixe, caracterizate prin faptul ca deschiderea lor nu poate fi modificata. Realizate din aliaj de otel, au o rezistenta sporita in timp si pot fi folosite chiar si pentru desfacerea unor suruburi care initial par intepenite. Dimensiunile sunt de obicei trecute pe maner, in apropierea capului cheii, si se refera la distanta dintre cele doua falci, fiind de regula cuprinse intre 4 si 55 de milimetri.

scule auto
scule auto

Cheile inelare reprezinta o alta categorie de piese auto absolut necesare. Capatul lor are forma unui cerc inchis, ceea ce ajuta la o mai buna fixare in pozitia necesara strangerii sau desurubarii. Unele dintre ele au inel la un singur capat, altele la doua capete, iar dimensiunile sunt cuprinse de cele mai multe ori intre 23 si 75 de milimetri.

Cheile tubulare prezinta doua falci hexagonale pe fiecare latura si pot fi folosite doar cu ajutorul altor tipuri de chei. Utilitatea lor devine evidenta in momentul in care ai nevoie sa desfaci unele suruburi aflate in locuri greu accesibile.

Pe langa chei, din categoria de scule auto de impact fac parte si surubelnitele de impact, care au aspectul unei surubelnite supradimensionate, prevazute cu un maner metalic masiv. Ele sunt parte a unei truse complexe, care contine si alte elemente, precum un adaptor si bitii de impact. In ceea ce priveste mansonul, este ideal sa folosesti unul din cauciuc, care elimina senzatia neplacuta de rece si permite o priza mai buna.

Scule auto electrice

Soferii cu experienta au grija sa fie dotati si cu diferite aparate electrice, de care au observat ca au nevoie mai frecvent. Este vorba, de exemplu, despre ciocanele de tip letcon, foarte simplu de folosit la lipirea unor piese, atunci cand nu este nevoie de controlul temperaturii din varf. In schimb, pentru operatiuni mai complexe sunt indicate statiile de lipit, care permit un control deplin al temperaturii.

Masinile de gaurit sunt alte scule auto necesare unui sofer, care pot fi alese in functie de diametrul de gaurire si de puterea masurata in newtoni pe metru. Pe de alta parte, masinile de insurubat cu impact sunt folosite la montarea si demontarea unor suruburi de mari dimensiuni, precum cele de la rotile masinii.

La randul lor, polizoarele sunt necesare pentru a taia sau a slefui metalul, precum si alte materiale. La drum sunt folosite indeosebi cele unghiulare, dintre care unele pot fi manevrate cu o singura mana, iar altele cu ambele.

Asigura-te ca din trusa ta nu lipsesc aceste scule auto de baza si vei reusi sa rezolvi multe dintre problemele care pot sa apara la drum lung!