Achiziția unui apartament nou prin rate la dezvoltator


Atunci când suntem în căutarea unui apartament nou, căutăm tot felul de modalități de plată care să ne permită să achităm o astfel de locuință fără să facem eforturi prea mari din punct de vedere financiar. Multe dintre familiile tinere aflate la început de drum nu beneficiază de suma necesară achiziției și apelează la plata unor apartamente în rate la dezvoltator, aflată și în oferta celor de la Avantgarden3 Brașov. Alte persoane preferă creditele bancare sau accesarea diferitelor programe de finanțare precum Prima Casă. Avantajul este că sunt mai multe modalități de a achita o locuință nouă, fiecare mai mult sau mai puțin potrivită pentru fiecare dintre noi.

Ce înseamnă plata prin rate la dezvoltator?

Pentru că multe persoane nu vor să se facă datoare pentru o perioadă foarte lungă de timp, plata unor apartamente în rate la dezvoltator este soluția care se potrivește mânușă acestei categorii. Chiar dacă tranșele sumelor de bani sunt mai mari decât în cazul unui credit bancar, acest lucru ne scutește de stresul unei perioade de 20-30 de ani de datorii.

Faptul că dezvoltatorii imobiliari oferă posibilitatea de achiziții de apartamente în rate la dezvoltator nu poate fi decât un avantaj real. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să ne îndatorăm pentru zeci de ani băncilor și nici să pierdem foarte mulți bani din dobânzi, ci doar să negociem cu dezvoltatorul perioada în care vom achita un apartament nou și în câte tranșe.

De asemenea, este foarte important de menționat faptul că, în acest caz de plată, se stabilește suma unui avans mai considerabil și nici nu trebuie aduse foarte multe documente care să dovedească capacitatea clientului de a plăti locuința, ca în cazul băncilor.

Chiar dacă suma de bani pe care trebuie să o achităm lunar către dezvoltator, ca și client, este mai mare, acest lucru trebuie privit ca pe un avantaj. Cu cât achităm rate mai mari, cu atât termenul de plată este unul mai scurt și vom deveni proprietari cu drepturi depline mult mai devreme.

Care sunt avantajele plății unor apartamente în rate la dezvoltator?

Așa cum au fost menționate și în rândurile anterioare, faptul că putem negocia direct cu investitorul și să stabilim rata lunară este un avantaj considerabil. În funcție de situația fiecărei familii și posibilitățile acestora, ratele vor fi mai mici sau mai mari, deci se vor întinde pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp.

Avantajul dezvoltatorului care oferă apartamente în rate la dezvoltator este că se poate baza lunar pe o sumă de bani din care să-și permită să continue investițiile sau să-și vândă mult mai repede apartamentele noi dintr-un cartier rezidențial. Chiar dacă este mult mai avantajos pentru acesta să primească plata integrală a apartamentului încă de la bun început, nici plata prin rate la dezvoltator la Avantgarden3 Brașov nu este impediment, ci este o modalitate prin care acesta se poate apropia foarte mult de cumpărător.

Pentru că toate cartierele imobiliare construite de Maurer Imobiliare se bazează pe formarea unei comunități puternice și închegate, acest dezvoltator va veni întotdeauna cu soluții avantajoase pentru potențialii clienți.