Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Înotul – cel mai sănătos sport. Acum îl poţi practica la tine acasă!


Mai ales în ultimii ani, subiectul cel mai popular de discuţie are legătură cu sănătatea. Puţine activităţi fizice au câştigat o atenţie atât de mare ca înotul. Studiile dovedesc neîncetat că înotul este unul dintre cele mai eficiente antrenamente cardiovasculare care se poate practica până la cele mai înaintate vârste.

Înotul înseamnă sport fără efort

Jogging-ul şi alte activităţi sportive de impact provoacă multă presiune asupra articulaţiilor şi muşchilor şi pot cauza adesea probleme de sănătate mai mari. Cu timpul, articulaţiile şi muşchii se uzează, iar activităţile fizice solicitante înrăutăţesc problema. Pe de altă parte, înotul este o activitate fizică cu impact scăzut, care lucrează muşchii, plămânii şi întreg organismul. Dacă după multe alte activităţi fizice, te prăbuşeşti fără suflare sau cauţi cu disperare sticla de apă, o scurtă şedinţă de înot te revigorează şi îţi calmează psihicul.

Înotul ameliorează simptomele astmului

Multe alte cercetări arată că înotul este cel mai eficient sport pentru persoanele de orice vârstă care suferă de astm. Specialiştii explică faptul că antrenamentul cardio creşte capacitatea pulmonară şi forţează organismul să lucreze în plus. Deoarece apa este mai densă decât aerul, plămânii trebuie să lucreze mai mult pentru a reuşi să furnizeze suficient oxigen pentru sânge, oferind astfel plămânilor un antrenament intens şi ameliorând simptomele astmului.

Înotul este o formă excelentă de sport pentru copii

În urma a numeroase studii, cercetătorii au descoperit că toţi copiii care înoată demonstrează capacităţi cognitive şi fizice mai avansate decât ceilalţi copii. Mai mult decât atât, copiii care înoată sunt înaintea celorlaţi copii de aceeaşi vârstă cu 6 până la 15 luni în ceea ce priveşte abilităţile cognitive, rezolvarea problemelor de matematică, abilităţi lingvistice şi creativitate.

Înotul – un sport care poate fi practicat la domiciliu

Problema este că prea puţini oameni au timp să meargă în mod regulat la o piscină din oraş pentru un antrenament zilnic sau măcar de trei ori pe săptămână. Problema este cu atât mai severă în cazul familiilor cu copii, unde timpul parcă trece şi mai repede şi adesea se pierde stând în trafic.
Iată că piscinele realizate în aşa fel încât să poată fi instalate la domiciliu reprezintă cea mai la îndemână soluţie. Prin urmare, dacă aveţi o grădină chiar şi de dimensiuni medii, deja vă puteţi gândi la cât de relaxaţi veţi fi cu toţii înotând în propria piscină. La finalul unei zile agitate, o jumătate de oră de înot este tot ceea ce aveţi nevoie. Fără blocaje în trafic, fără să vă transportaţi echipamentul de înot în geantă şi fără abonamente scumpe la piscinele în oraş, puteţi practica cel mai apreciat sport în grădina casei.
Piscinele pentru domiciliu vin într-o gamă surprinzătoare de modele şi pot fi instalate oriunde în grădină. De exemplu, Piscine Ieftine pune la dispoziţie piscine îngropate ovale sau rotunde, din beton sau cu structură metalică, cu pereţi din oţel galvanizat, prevăzute cu toate accesoriile de siguranţă necesare. O astfel de piscină poate fi instalată literalmente aproape oriunde în grădină.
Fără să ocupe spaţiu inutil, piscinele îngropate au o suprafaţă generoasă, aşa că puteţi înota în voie, puteţi practica exerciţii în apă, iar cei mici se pot juca cu mingea. De jur împrejurul piscinei, puteţi amenaja o grădină cu vegetaţie, o zonă de socializare sau un bar cu băuturi răcoritoare. Piscinele oferite de Piscine Ieftine încorporează toată frumuseţea unei piscine în aer liber – plăcerea de a înota, joacă pentru copii, relaxare în aer liber sub razele soarelui şi distracţie alături de prieteni. Partea şi mai plăcută este că Piscine Ieftine asigură transportul şi instalarea piscinei, aşa că planificarea devine şi mai lipsită de stres, având totodată garanţia lucrului bine făcut.
Pentru a consulta gama completă de piscine şi de servicii, accesaţi www.piscineieftine.ro, unde veţi găsi mai multe informaţii utile, precum şi preţurile piscinelor.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *