Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Sfaturi pentru a intretine mai usor curatenia


Sa pierzi ore intregi doar pentru a freca podeau, a da cu aspiratorul sau a sterge cu insistenta praful, nu reprezinta, pentru niciunl dintre noi, o varianta de vis pentru petrecerea timpului liber. Varianta ideala ar fi sa apelezi la o firma de curatenie din Craiova, care sa isi aduca, la cateva zile, persoanlul platit sa faca curatenie, pentru a face luna casa ta. Cei care nu isi permit insa sa apeleze la aceasta varianta sau prefera sa se ocupa singuri de astfel de treburi, trebuie sa stie ca exista cateva trucuri pentru a fi mai usor de facut curatenie in propria locuinta.

In primul rand, aspira covoarele in fiecare seara. Inainte sa adormi scoate aspiratorul si in acest fel indepartezi repede praful si acarienii care s-au depus pe parcursul zilei, si nici nu este nevoie ca la sfarsitul sapatamanii sa fie nevoie sa pierzi prea mult timp pentru acest aspect.

Nu uita sa cureti orice obiect dupa ce il folosesti. Ai gatit o supa de te lingi pe degete, dar in timpul fierberii au sarit mai multe picaturi pe aragaz? Nicio problema, cu o laveta umeda, inlaturale imediat si in acest fel nu vei mai fi nevoit ca peste cateva zile sa utilizezi diverse subsatnte abrazive si sa pierzi minute bune pentru a indeparta mizeria depusa. Tot la fel procedeaza si cu particulele de grasime care se formeaza pe faianta din jurul aragazului, daca acestea sunt indepartate atat timp cat sunt inca umede, procesul este unul considerat floare la ureche, daca insa vor trece cateva zile, si urmele de grasime se vor sedimenta, va fi nevoie, din nou, sa te inarmezi cu multa rabdare dar si cu soltutii si bureti abrazivi.

Un sfat foarte important: nu uita sa porti manusi din latex, atunci cand pornesti in actiunea de curatenie. Tot la fel de important este si purtarea unei masti de unica folosinta, pentru a stopa inhalarea prafului dar si a substantelor folosite. Pe termen scurt, probabil nu vei avea nicio problema, insa pe termen lung, complicatiile nu vor intarzia sa apara.

Desi nu este la vedere, nici cuptorul nu trebuie neglijat, dupa acelasi principiu. Dupa ce termini de preperat o friptura de te lingi pe degete, nu uita sa stergi si cuptorul, tot cu o laveta umeda, astfel cupotrul nu prinde miros si este deja gata pentru o noua expeditie culinara.

Podelele trebuie spalate cu solutii pentru fiecare tip. Respectiv utilizeaza detergent pentru gresie si detergent pentru podea, in cazul fiecarui tip de podea. Nu amesteca intre ele solutiile deoarece fiecare contin anumiti agenti de curatare care pot sa atace in mod ireversibil tipul de podea pentru care nu sunt destinate.

Tags: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *