Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce presupune videochatul? Ce alternative ai după ce ai fost model?


Dacă ești în căutarea unui job profitabil, nu foarte solicitant și deloc plictisitor, videochatul ar putea fi ceea ce ți se potrivește. Deși este, încă, un domeniu de activitate blamat de către cei care nu îi înțeleg foarte bine specificul, videochatul este în topul celor mai populare joburi din lume. 

Din acest articol poți afla, pas cu pas, care sunt atribuțiile pe care le are orice  model de videochat, dar și cum ar putea arăta orizontul tău profesional după ce ai activat în acest domeniu. 

Ce trebuie să faci ca model online?

Cei care se grăbesc să catalogheze meseria de model de videochat drept o formă de a vinde plăcere pe Internet, trebuie să știe că acest job implică simple conversații private, virtuale, cu membrii site-urilor de specialitate. Un alt detaliu semnificativ este că membri sunt persoane din alte colțuri ale lumii, de cele mai multe ori din SUA, utilizatorii din România neavând acces la site-urile autohtone de live entertainment. 

Astfel, atribuțiile modelului din fața webcam-ului constau în inițierea și menținerea discuțiilor cu acești useri, pe diverse subiecte, iar miza constă în a-i convinge pe membri să acceseze opțiunea de ”Private Chat”. ”Private Chat-urile” sunt foarte importante deoarece, în timpul acestora, sunt realizate, efectiv, încasările modelelor.  Pentru a obține ”Private Chat-uri” cât mai profitabile, este nevoie ca modelul să se folosească de toate abilitățile și calitățile pe care le are. Aspectul fizic este important, însă nu este singurul care contează. În plus, sunt esențiale abilitățile comunicaționale, dar și intuiția. Un atu îl constituie și atitudinea, majoritatea modelelor de top fiind acelea care au adoptat o un stil de conversație jovial, deschis și prietenos. De asemenea, este extrem de important pentru un model să se diferențieze, pe cât posibil, de celelalte, astfel încât să stârnească interesul membrilor. Foarte util în acest sens este profilul de pe site-urile de videochat, care trebuie să pună într-o lumină cât mai favorabilă modelul respectiv, evidențiindu-i calitățile.

Ce poți face când ți-ai încheiat cariera de model de videochat?

Foarte multe fete evită să opteze pentru un job în videochat pentru că își fac griji că, mai apoi, traseul lor profesional va avea de suferit. Este adevărat, meseria de model online este, de cele mai multe ori, aleasă pentru o scurtă durată de timp, însă doar pentru că, mai apoi, fetele care au lucrat în studio decid să își deschidă propriile business-uri. Profesând ca model, ele reușesc să economisească resursele financiare necesare pentru a-și pune pe picioare propriile afaceri, astfel că după 2-3 ani în care au colaborat cu un studio de videochat decid că este momentul să lucreze pentru propriile lor visuri. Foarte puține sunt modelele care se întorc la domeniile de activitate pe care le-au avut înainte de a face videochat, din simpla lor dorință de a evolua și de a-și dezvolta noi orizonturi profesionale. 

Totuși, dacă te gândești la ”Ce vor spune potențialii angajatori după ce ai lucrat ca model de videochat”, trebuie să afli un detaliu important: orice studio de videochat care face angajări legal păstrează confidențialitatea în legătură cu orice aspect legat de fostele și actualele modele. Prin urmare, nu ai niciun motiv de îngrijorare – nimeni nu va știi unde ai lucrat, atâta timp cât tu nu dezvălui acest lucru. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *