Monstrul din pod… izolația veche


În cultura populară, podul este de obicei asociat cu monștri, cu vechituri sau cu praf. Dar știm cu toții că adevăratul monstru din pod este … izolarea necorespunzătoare. Acesta este motivul pentru care este important să avem mansardele și podurile necirculate izolate corespunzător. Pentru a face asta, avem nevoie de tot ce este mai bun atunci când vine vorba de termoizolație – mai ales în contextul ultimilor scumpiri la energie, din România.

Când vine vorba de izolarea mansardelor sau a podurilor, există o mulțime de servicii disponibile. Trucul este să-l găsești pe cel convenabil care se potrivește bugetului și nevoilor tale.

Pe ce să ne bazăm, când creăm o listă care să includă anumite criterii?

  • Tarif rezonabil – majoritatea serviciilor de termoizolare din România își prezintă pe site-urile proprii, prețurile. Există servicii suplimentare la care trebuie să vă gândiți și va trebui să vă asigurați că prețurile acestora se potrivesc cu oferta inițială.
  • Echipament – este important să aveți echipamentul potrivit atunci când vă ocupați de izolație (sau să vă bazați integral pe furnizorii de astfel de servicii). Orice mișcare greșită îți poate deteriora casa, așa că trebuie să te asiguri că acești oameni știu ce fac.
  • Garanție – serviciul garantat este un alt factor important atunci când vine vorba de servicii ca acesta. Trebuie să știi că serviciile lor pot dura mult timp și dacă nu, ar trebui să poată repara atunci când este nevoie. Acreditările și certificările pentru materie primă, echipamente și personal sunt de folos!
  • Un personal de încredere este un alt lucru de care ne-am asigurat. Când îți încredințezi casa altcuiva, ar trebui să fii sigur că se poate avea încredere în el.

Azi, proprietarii de case cu mansarde sau poduri neglijate pierd sute de lei (sau mii) în economii de energie. Nu există date oficiale, însă estimăm că peste jumătate din acoperișurile din România nu sunt neizolate, în ciuda potențialului de a economisi mii de lei pe an la facturile la energie.

Majoritatea românilor nu știu cum arată izolarea adecvată, și mulți dintre proprietarii de case nu s-au aventurat niciodată în podul lor, mărturisind temerile de cădere, păianjeni și murdărie care îi amână (iluminarea slabă, frica de păianjeni și frigul sunt alte motive). De ce nu se inspectează această parte a locuinței?

Izolatiinaturale.ro îi ajută pe clienți să înțeleagă și să gestioneze eficiența energetică a caselor lor în această iarnă. Este ușor să cereți o ofertă și să obțineți o evaluare, primind informații despre  izolarea cu celuloză sau fibră de lemn.

Izolarea de bună calitate a mansardelor sau podurilor necirculate poate avea un impact semnificativ asupra facturilor de energie, așa că este surprinzător să aflăm cât de puțini proprietari sunt conștienți de tipul de izolație pe care îl au sau la ce să aibă grijă când verifică starea acestuia.

Nu mai amâna – cere o ofertă pentru produsele de top de la IzolatiiNaturale.ro – vezi aici promoții la izolarea cu lâna de lemn – made by STEICO și descoperă avantajele acestor materiale!