Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cand se recomanda efectuarea unor analize medicale periodice?


Gama de analize medicale pe care fiecare dintre noi trebuie sa le facem periodic cuprinde o varietate de metode imunologice, bacteriologice, biochimice si multe altele care ne indica care este starea de sanatate a organismului. Astfel, medicii specialisti recomanda efectuarea acestora in mod periodic pentru ca in cazul in care ceva se modifica in interiorul organsimului, cadrele medicale sa poate interveni din timp.

Cum se interpreteaza niste analize medicale?

analize medicale

Cea mai buna metoda de evaluare a starii de santate a pacientului se face prin intermediul efectuarii acestor analize medicale prin care medicul specialist poate verifica care este starea de sanatate sau evolutia unei stari patologice. In interpretarea acestora se va tine cont de doua contexte, respectiv raportarea la valorile normale stabilite din punct de vedere statistic si contextul sau istoricul prezent al pacientului. In aceste cazuri detalii precum sexul, varsta si starea pacientului reprezinta aspecte importante.

Majoritatea acestor analize medicale sunt folosite pentru a fi numarate celulele sangvine si dozarea anumitor substante din sange. Recoltarea se face prin venopunctie la nivelul incheieturii bratului la care sunt folosite recipiente speciale pentru ca rezultatele sa fie cat mai relevante.

Cum trebuie sa se pregateasca pacientul inainte de recoltare?

Multe din majoritatea acestor analize medicale recomandate nu necesita pregatiri in prealabil din punct de vedere alimentar, acestea putand sa fie efectuate indiependent de orarul meselor. Totusi, exista exceptii cu privire la unele analize, precum interzicerea consumului de alcool inainte de prelevarea probei.

Totusi, recomandarile specialistilor cu privire la efectuarea unor analize cat mai clare din punct de vedere al rezultatelor fac referire la a nu consuma lichide sau alimente dulci, grasimi sau alte alimente care pot afecta in mod direct opacitatea sangelui.

De asemenea, nu se recomanda efectuarea acestora nici daca pacientul prezinta o stare acuta de oboseala, stres sau nervozitate, deoarece rezultatele pot sa prezinte abateri de la normal. Pentru efectuarea analizelor necesare in vederea starii de sanatate a organismului, pacientii se pot programa cu o programare in prealabil la unul dintre centrele de recoltare Synlab.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.