Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Ce beneficii ofera medicina integrativa?


Medicina integrativă este o modalitate practică și eficientă de a aborda criza în creștere a serviciilor de asistența medicala.

In acest articol vom explica modul în care medicina integrativă combină terapiile alternative cu tratamentul conventional, dar si care sunt avantajele sale.

Ce este medicina integrativa?

Consorțiul Academic de Sănătate si Medicină Integrativă din SUA definește medicina integrativa ca „practica medicinei care reafirmă importanța relației dintre terapeut și pacient, se concentrează asupra întregii persoane, este informată prin dovezi și folosește toate abordările terapeutice adecvate, profesioniști din domeniul sănătății și discipline pentru a obține o sănătate și vindecare optime. ”

Una dintre calitatile esențiale ale medicinei integrative este furnizarea de terapii multiple pentru pacienți, o combinare a diferitelor tratamente care funcționează împreună, pe baza circumstanțelor unice ale individului.

În timp ce abordările medicale occidentale sunt fundamentale în tratarea pacienților și importanța lor nu poate fi contestata, acestea se concentrează adesea pe tratarea simptomelor, nu pe cauza principală a unei boli.

Combinând atât filozofiile estice, cât și cele occidentale, medicii integratori trateaza pacienții mai eficient, avand in vedere stilul de viață și nevoile emoționale care contribuie la prevalența afecțiunilor cronice în întreaga societate.

Medicina integrativa promoveaza sanatatea prin autoingrijire

Ne traim viața de zi cu zi preocupați de gândurile și grijile tipice care însoțesc viața modernă, până când ceva ajunge sa nu functioneze bine in organismul nostru.

Atunci este si momentul cand ajungem sa facem o vizita la medicul de familie sau la un specialist, care ne scrie o rețetă cu medicamente pentru a trata afectiunea. Insa, de cele mai multe ori nu ajungem sa cunoastem cauza principală a durerii și a suferințelor noastre. Deși aceasta este o viziune simplistă și, desigur, există mulți furnizori de servicii medicale care depășesc această abordare, acest scenariu nu este neobișnuit.

In medicina integrativa accentul nu se pune pe boală, ci pe persoană. Intenția este de a oferi oamenilor capacitatea de a-și imbunatati propriul sistem imunitar și bunăstarea, prin forme de tratament alternative sau complementare.

Pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie, medicamentele pot juca cu siguranță un rol și, în special, în cazurile severe, unul integral, dar nu rezolva întotdeauna problema de bază. Terapiile alternative, cum ar fi meditația și yoga, sunt sustinute de o multitudine de dovezi ca fiind eficiente pentru a rezolva problemele de sănătate mintală, dar mai ales pentru a le preveni. Mai mult decat atat, aceste tehnici pot fi practicate oriunde, oricând, de catre oricine.

Această abilitate de a deveni autonom, simțindu-vă împuterniciți cu beneficiile tangibile pe care oamenii le pot experimenta și controla, este un aspect important atât al recuperării, cât și al prevenirii. Cu îndrumarea și educația adecvate, pacienții pot deveni responsabili pentru propria sănătate și bunăstare, crescând capacitatea indivizilor de auto-îngrijire, autoreglare și auto-vindecare.

Medicina integrativa incurajeaza o relatie mai stransa cu pacientul

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că medicii și asistentele sunt constat supusi presiunii la locul de munca. Asociația Britanică de Medicina a raportat recent că îngrijirea pacientului este expusă riscului din cauza lipsei de medici în majoritatea specializarilor.

Avand in vedere ca numarul pacientilor este în creștere, este de înțeles că medicii nu au întotdeauna atât de mult timp pe cât și-ar dori să petreaca cu pacienții. Chiar daca intențiile lor sunt pe deplin lăudabile, acestia se confruntă cu subfinanțarea, presiunea timpului și pur și simplu cu conditia lor umană. De aceea nu pot intotdeauna să acorde timpul și sprijinul adecvat fiecărui pacient.

Pacienții înșiși nu pot fi intotdeauna de ajutor, mai ales dacă sunt speriați sau reticenți în a divulga informații care pot fi considerate sensibile sau jenante. Rezultatul final este o potențială deconectare între pacient și medic, una în care pacientul simte că nu se simte întotdeauna pe deplin susținut sau înțeles, iar medicul se poate simți frustrat din cauza lipsei de informații viitoare.

În timp ce cineva care are un braț rupt poate depăși probabil această provocare fără prea multe efecte adverse asupra psihicului, pentru persoanele care suferă de afecțiuni legate de sănătatea mintală, efectele pot fi negative pe termen lung.

Promovând medicina integrativă, se pot forma relații mai profunde cu un pacient, ajutând atât la evaluare, cât și la diagnostic, pentru a oferi o viziune mai holistică a persoanei.

Pacientul are, de asemenea, acces la o rețea de asistență a profesioniștilor din domeniul sănătății – fie că sunt psihologi, instructori de yoga sau nutriționiști – care înțeleg împreună fiecare aspect al bunăstării lor fizice, emoționale și spirituale. Pacienții pot începe, de asemenea, să se simtă ca și cum ar avea îngrijirea și sprijinul emoțional adecvat atât de la medicii convenționali, cât și de la terapeuții alternativi, atribute cheie pentru generarea motivației necesare pentru a face schimbări pozitive în viața lor.

Tags: , , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *