Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cele mai populare proceduri de estetică dentară, pentru un zâmbet impecabil


Dinții naturali nu sunt întotdeauna perfecți, iar defectele lor sunt o problemă pentru multe persoane. Dinții ciobiți, pătați sau îngălbeniți, strâmbi sau înghesuiți sunt printre cele mai dese situații. Din fericire, toate acestea pot deveni aminitire, datorită procedurilor stomatologice moderne.

Estetica dentară este o ramură a stomatologiei care înglobează o serie de proceduri ce au scopul de a îmbunătăți aspectul danturii. Această ramură este din ce în ce mai căutată de pacienți, deoarece oferă soluții pentru obținerea unui zâmbet perfect. Iată care sunt cele mai populare proceduri de estetică dentară care te ajută să obții un zâmbet impecabil. 

Albirea dentară

Albirea dentară este, probabil, cea mai populară procedură estetică. Toată lumea vrea un zâmbet cât mai alb, așa cum vede în reclamele la pasta de dinți. Există diferite tipuri de proceduri de albire a dinților. În funcție de procedură, poți obține o albire de 2 până la 4-5nuanțe. Rezultatele sunt temporare, iar durata rezultatelor depinde de felul în care sunt îngrijiți dinții și de fondul genetic – de obicei, durează 4-5 ani. Albirea clasică se efectuează prin aplicarea peroxidului de hidrogen sub formă de gel.

Fațete dentare

Fațetele dentare sunt realizate din compozit, zirconiu sau ceramică și se aplică pe partea vizibilă a dinților, cu ajutorul unui adeziv. Fațetele sunt create în concordanță cu particularitățile fizionomiei pacientului, astfel încât acesta să beneficieze de o dantură perfectă. Culoarea fațetelor poate fi de un alb natural sau de un alb imaculat, în funcție de preferințele pacientului. Fațetele dentare din ceramică sunt cele mai durabile, rezistând timp de peste 15 ani. Cele mai recomandate fațete sunt cele din ceramică.

Obturații dentare din compozit 

Bondingul dentar este o procedură de estetică dentară prin care se corectează defecte mici ale dinților, cu ajutorul materialului compozit aplicat. Medicul dentist prepară materialul compozit, utilizând o culoare apropiată dinților, îl aplică pe dinte și îl modelează. Ulterior, acesta este polimerizat pentru întărire cu o lampă specială și lustruit. Bondingul dentar se poate utiliza în caz de:

  • Dinți ciobiți
  • Dinți prea scurți
  • Dinți cu spații prea mari între ei
  • Dinți cu formă inestetică
  • Dinți cu pete

Remodelare dentară

Remodelarea dentară este o procedură de șlefuire a dinților pentru a corecta aspectul acestora. Procedura este utilă pentru dinții prea alungiți, pentru defectele ușoare de formă sau poziție. Uneori, remodelarea dentară trebuie combinată cu obturații compozit. Dinții sunt șlefuiți cu ajutorul unei freze, și, ulterior, sunt finisați și lustruiți.

Reconturare gingivală

Procedura de reconturare gingivală este o tehnică estetică chirurgicală laser prin care se corectează aspectul ginigiei, astfel încât aceasta să fie simetrică. Unele persoane pot avea gingiile prea retrase, prea coborâte sau cu margini neregulate, ceea ce creează un aspect inestetic al danturii. Cu ajutorul remodelării gingivale, se poate îndepărta țesutul gingival în exces sau se poate acoperi rădăcina dinților.  

Alte proceduri

Există și alte proceduri prin care se poate obține un zâmbet cât mai estetic, însă, acestea nu aparțin esteticii dentare, ci altor ramuri stomatologice.

Implant dentar, coroană dentară, punte dentară

Defectele majore dentare, cum ar fi dinții lipsă sau dinții distruși, pot fi corectate prin tehnici de implantologie și protetică dentară:

  • Implantul dentar se utilizează pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți pierduți. Implantul este alcătuit dintr-o tijă din metal, care va fi inserată în os, și o coroană dentară (dinte artificial), care va fi fixat pe suportul metalic. 
  • Puntea dentară este o proteză utilizată în cazul lipsei unui dinte, atunci când de o parte și de alta a golului există dinți sănătoși. Puntea se fixează pe dinții sănătoși care au rol de suport. 
  • Un dinte distrus în proporții semnificative poate fi reparat, pe termen lung, cu ajutorul coroanei dentare care îl va îmbrăca. 

Tratament ortodontic

Tratamentul ortodontic ajută, de asemenea, la recăpătarea aspectului estetic al danturii. Acesta presupune montarea unui aparat dentar care are rolul de corecta poziția și simetria dinților. Există aparate dentare estetice, și anume aparatele invizibile. Alignerele sunt transparente și se pot detașa de dinți, iar aparatele dentare linguale sunt aparate care se atașează pe partea internă a dinților. Acestea se poartă perioade lungi de timp, însă, îndreaptă eficient dantura.

Așadar, există multe proceduri de estetică dentară la care poți apela pentru îmbunătățirea aspectului dinților (vezi servicii de estetică dentară Timișoara).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *