Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Clinica stomatologică potrivită – cum o alegi


Clinica stomatologică pe care alegi să o vizitezi este la fel de importantă, ca medicul de familie pe care îl ai. Uneori, poate chiar mai importantă, mai ales dacă ai nevoie frecvent de servicii stomatologice. După număr, nu ai spune că nu există suficiente opțiuni, dar, totuși, cum alegi o clinică cu adevărat bună?

Există o serie de factori, ce ar putea juca un rol într-un clasament al clinicilor stomatologice. Fiecare potențial pacient are propriile valori, interese și priorități, deci și alegerea ar fi diferită pentru fiecare. Cu toate acestea, acești factori în sumă nu se schimbă, îi poți găsi în lista de mai jos.

  • Amplasarea

Deși nu este tocmai vital, uneori acest factor are o influență enormă. Într-o epocă a mișcării, când toți sunt ocupați și se grăbesc undeva, nu prea ai timp să traversezi întreg orașul pentru o carie dentară. Din acet motiv, mulți pacienți socot prioritară amplasarea clinicii pe care o aleg. Cel mai probabil, o clinică stomatologică în centru de oraș va avea mai mult succes, decât una – chiar dacă excelentă, amplasată la periferie sau într-un loc greu accesibil (fără transport, căi de acces, etc).

  • Calitatea serviciilor

Când te gândești la servicii stomatologice, calitatea poate însemna totul. Un pacient satisfăcut este, practic, un pacient fidel, deci calitatea ar trebui să fie în vizorul tuturor, și a specialiștilor stomatologi, și a potențialilor pacienți.

  • Prețurile serviciilor

În România și Moldova prețurile serviciilor stomatologice sunt o temă cât se poate de actuală. Mulți români preferă să aleagă o clinică stomatologică în Chișinău, mulți datorită diferenței de prețuri. De fapt, serviciile stomatologice diferă ca preț în baza multor factori (calificarea specialiștilor, materialele și aparatele utilizate, investițiile în dezvoltarea clinicii), deci nu ar trebui să alergi, numaidecât, după un preț mic. Raportul calitate-preț contează mai mult, pentru ca tu să alegi exact prețul pe care ți-l permiți, pentru nivelul de calitate pe care îl dorești.

  • Atitudinea față de pacienți

Uneori, atitudinea înseamnă totul. Până la urmă, medicii stomatologi sunt în primul rând – medici. Pacientul trebuie abordat cu blândețe, înțelegere și compasiune, iar comunicarea contează foarte mult în relația medic-pacient. O atitudine pozitivă poate creea de la sine un cerc de pacienți fideli, atrăgându-te din nou și din nou la același specialist. Rezultatul contează, dar și procesul.

  • Anturajul

Chiar dacă pare a fi oarecum insignifiant la prima vedere, anturajul joacă un rol considerabil. Stresul în fața unor intervenții stomatologice scade cu mult într-o clinică plăcută, amenajată cu gândul la confortul pacienților, dar totodată perfect funcțională. Puțini pacienți vor alege pentru o vizită repetată un loc incomod, îngust, insalubru, mai ales dacă se presupune că vor fi tratați acolo. Dispoziția generală într-o clinică stomatologică demnă de respect este una de calm și siguranță.

Tot ce trebuie să faci, pentru a alege clinica stomatologică potrivită, este să compari opțiunile cu lista de mai sus. Sau, ai putea pur și simplu să alegi Imperial Dent – amplasată în centrul Chișinăului, cu servicii calitative, adecvate ca preț, cu o politică fermă de respect față de clienți și cu un anturaj formidabil. Ai grijă de zâmbetul tău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.