Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Cum hrănim în mod corect un bebeluș cu biberonul?


 În cazul în care cel mic nu mai vrea lapte matern sau în situațiile în care mămica nu mai produce lapte matern, hrănitul cu biberonul devine parte din rutina zilnică. Acest proces trebuie efectuat cu grijă, mai ales în ceea ce privește poziția în care este ținut copilașul.

Atenția cea mai mare trebuie acordată de către tați, care nu au aceleași instince naturale despre bebeluși și despre modul în care este optim să îi țină. Poziția corectă a bebelușului trebuie să fie una semiverticală, suficientă încât părintele să poată menține contact vizual. Uneori, se poate apela la o pernă pentru a eleva puțin poziția celui mic.

Este important ca părintele să zâmbească copilului, să îl privească în ochi și să vorbească cu el pentru a-l încuraja să se hrănească din biberon. La fel ca și în cazul alăptatului la sân, specialiștii recomandă ca bebelușul să fie mutat de pe o parte pe cealaltă – acest proces ajuta la dezvoltarea optimă a posturii bebelușului, a gâtului și a privirii micuțului.

Pe totuldesprebebelusi.ro veți găsi o serie bogată de articole, toate fiind informative pe tema dezvoltării bebelușilor. Astfel, cu ajutorul acestui site, puteți deveni autodidacți cu privire la dezvoltarea copiilor, aflând lucruri interesante despre toate aspectele legate de viața unui bebeluș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *