Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

De ce sa alegi un implant dentar?


Astazi avem la dispozitie un tratament nou oferit de catre medicii stomatologi si anume refacerea unitatilor dentare pierdute, bucurandu-ne in acelasi timp de un aspect foarte asemanator celui natural. Implantul dentar este asadar o solutie ideala pentru multe persoane, acesta fiind practic un surub din titan, el fiind introdus direct in os, acesta tinand locul radacinii dintelui. Celulele osoase realizeaza o legatura permanenta intre ele si implant, acest fenomen purtand numele de osteointegrare. Implantul dentar devine in acest fel o fundatie foarte buna pentru viitoarele lucrari protetice.

In ziua de azi este acceptat faptul ca implantul este o solutie excelenta pentru un numar mare de persoane, acesta fiind un tratament ideal, dar si de preferat, in situatia in care s-a pierdut un dinte sau mai multi dinti. Lucrarile realizate pe implanturi sunt mai apreciate pentru ca rezista o perioada mai lunga de timp, rata de supravietuire a acestora fiind una excelenta, spre deosbire de lucrarile facute pe dintii naturali. Optand pentru un implant, se elimina necesitatea tratarii dintilor invecinati, implanturile avand in special avantajul faptului ca se aseamana foarte bine cu dintii naturali. Imediat dupa ce se realizeaza un astfel de implant, pacientul poate manca orice alimente doreste, fara nici un fel de durere sau disconfort.

Problemele dentare nu va vor mai crea frustrari, iar stima de sine va creste si ea foarte mult si veti putea zambi din nou daca veti apela la aceste implanturi. In ceea ce priveste masticatia, aceasta se va desfasura si ea fara nici un fel de problema, spre deosebire de perioada in care dintii vostri aveau probleme si nu va ofereau posibilitatea de a mesteca asa cum trebuie. Implanturile dentare mai au si avantajul faptului ca nu se cariaza, dar va trebui totusi sa acordati o atentie cat mai sporita igienei voastre orale, iar vizitele la stomatolog trebuie facute mai des daca aveti implanturi, pentru a se verifica daca acestea sunt sau nu in regula.

In ceea ce priveste compatibilitatea, materialele din care sunt confectionate implanturile sunt biocompatibile, in raport cu tesuturile vecine, lucru care elimina riscul de respingere, dar si riscul de alergie. Implanturile sunt solutia ideala pentru a va imbunatati estetica sau a o reface in situatia in care ea a fost afectata. Implantul dentar este avantajos si datorita faptului ca este durabil, acesta rezistand multi ani. Tot ce va trebui sa faceti va fi sa acordati implantului atentia si ingrijirea cuvenita. Daca veti ingriji implanturile cu atentie, nu veti mai avea probleme cu dintii niciodata si va veti bucura atat de o vorbire clara si corecta, dar si de o masticatie foarte buna. Se stie faptul ca protezele dentare nu sunt o solutie pe termen lung pentru ca acestea pot provoca o articulare incorecta a cuvintelor.

Implantul dentar va scapa de disconfortul cauzat de lucrarile mobile, el devenind practic o parte din voi. Chiar daca pretul unui implant dentar difera de la medic la medic, trebuie sa va ganditi la avantajele pe care un astfel de implant vi le ofera si sa cantariti investitia intr-un implant in timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *