Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Doza de sănătate: Importanța consumului de apă înainte de fiecare masă


Apa este un aliment indispensabil pentru sănătatea întregului organism, iar consumul zilnic și în cantități optime împiedică apariția unor probleme medicale, precum: durerile articulare, tulburările digestive, tulburările renale, durerile de cap etc. Chiar dacă beneficiile hidratării regulate sunt mai mult decat cunoscute, ne propunem să discutăm astăzi despre importanța consumului de apă, înainte de fiecare masă. Un singur pahar de apă, înainte de a servi micul dejun, prânzul sau cina, îți permite să ții în frâu kilogramele în plus, conform unui articol publicat recent în New York Times. Mai multe informații despre legătura dintre consumul de apă și dietă, în rândurile de mai jos:   

Nutriționiștii recomandă apa înainte de masă

În rândurile celor care urmează o dietă strictă, secretul consumului unui pahar de apă, înainte de fiecare masă, este cât se poate de cunoscut și pus în practică. Există și o explicație logică la baza acestui demers? Absolut! Prin consumul de apă, acest lichid umple stomacul și reduce semnificativ senzația de foame. Dacă până nu demult, “apa înainte de masă” nu era decât o teorie, privită nu chiar cu cei mai buni ochi de specialiști, această ipoteză a fost recent confirmată de date științifice, conform aceluiași articol din New York Times.

Studii noi pe marginea consumului de apă, înainte de masă 

Un studiu publicat în revista Obesity și semnat de o echipă de cercetători de la Virginia Tech, prezintă o serie de date cât se poate de interesante. Cercetările în cauză au fost făcute pe un eșantion de subiecți supraponderali, cu vârste de peste 55 de ani, care au urmat un regim hipercaloric timp de trei luni. 50% din totalul acestora au consumat câte două pahare cu apă, înainte de fiecare masă. La finalul perioadei de cercetare, subiecții din grupul celor care au consumat apă înainte de masă cântareau, în medie, cu 7 kg mai puțin decât la începutul studiului. Persoanele din celălalt grup cântăreau, în medie, cu doar 5 kg mai puțin. 

Studii vechi de peste 10 ani, cu aceleași rezultate 

Rezultate asemănătoare a avut și un alt studiu științific, realizat în anul 2008: cantitatea medie de calorii a fost redusă cu 13%, în cazul subiecților care au consumat apă înainte de masa de dimineață. În 2007, un studiu ce trata același subiect a relevat o particularitate ce merită menționată: un pahar de apă, consumat cu jumătate de ora înainte de masă, a redus aportul caloric și senzația de foame, însă doar în eșantionul în care aflau subiecți cu vârste de peste 35 de ani. Efectul în cazul subiecților cu vârste de până în 35 de ani, supuși aceluași test, a fost unul extrem de redus. 

Comanda apa online și consumă 1-2 pahare cu jumătate de ora înainte de fiecare masă, pentru o dietă echilibrată și o stare generală optimă a întregului tău organism!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *