Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

La ce ne ajuta Vitamina B3?


Vitamina B3 este foarte importanta pentru o buna functionare a organismului, aceasta vitamina fiind ideala pentru a fi introdusa in dieta voastra. Vitamina B3 este responsabila pentru reducerea colesterolului, ea ajutand la o buna functionare a circulatiei sangelui, dar si o functionare normala a creierului. La fel ca celelalte vitamine B, aceasta ofera si ea numeroase beneficii organismului nostru.

Principalele beneficii ale vitaminei B3

Vitamina B3 are un rol important pentru ca sustine o buna circulatie a sangelui, ea oferind o stare sanatoasa pielii voastre. Aceasta vitamina mai este cunoscuta si pentru faptul ca ea ajuta la cresterea puterii de memorie, dar si la functionarea normala a creierului. In acelasi timp, aceasta sprijina tractul digestiv pentru absorbtia carbohidratilor suficienti, dar si pentru absorbtia grasimilor si proteinelor.

In cazul simptomelor de schizofrenie, aceasta vitamina are un rol important pentru ca ea contribuie la imbunatatirea lor. Cel mai important beneficiu al acestei vitamine este capacitatea sa de a reduce nivelul de colesterol si de a-l controla, acesta fiind un motiv important pentru a va orienta catre o astfel de vitamina foarte utila organismului vostru.

Digestia va fi imbunatatita optand pentru o astfel de vitamina. In acelasi timp, vitamina B3 este recunoscuta si pentru faptul ca trateaza pelagra. Vitamina B3 este cunoscuta si pentru faptul ca reduce nivelul de colesterol din organism, acest lucru va impiedica ingrosarea peretilor arteriali, iar sansa de a face unele boli precum ateroscleroza va fi mult mai mica. Aceasta vitamina etse solubila in apa, iar organismul are optiunea de a elimina excesul de vitamina B3 prin procesul de urinare.

Alimente bogate in vitamina B3

Vitamina B3 poate fi gasita in curcan, ton, dar si in carne. Ea mai este gasita si in oua, drojdii de bere, precum si in leguminoase, cartofi, branza si orez brun. Chiar si painea, precum si cerealele sunt, de asemenea, foarte bogate in vitamina B3. Vitamina B3 elibereaza energie in celulele corpului, ea fiind utilizata si pentru a scadea un nivel ridicat de colesterol.

Se pot lua chiar si suplimente de vitamina B3, dar inainte de a lua orice fel de supliment, este o idee buna sa cereti sfatul unui medic. El va va spune daca aveti sau nu nevoie de o astfel de vitamina. Vitamina B3 este utilizata in tulburarile respiratorii, dar si in cele vasculare, ea fiind consumata ca un supliment, deci daca aveti astfel de probleme, puteti sa consumati un supliment cu vitamina B3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *