Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

La ce remedii naturiste să apelezi în cazul unei răceli?


Indiferent de anotimp, răcelile te pot lua în surprindere. Deși medicamentele pot părea remediul cel mai rapid și eficient, specialiștii sunt de părere că trebuie să acordați o șansă și remediilor natursite sau cel puțin să le combinați.

Cel mai clasic remediu naturist în cazul de răceală, mai ales dacă sunt însoțite de dureri în gât, este tradiționala supă de pui, alături de zeamă de lămâie – congestia nazală va fi redusă de fierbințeala supei, iar hidratarea organismului se va îmbunătății și ea, fapt ce va ajuta la scăderea inflamației din corp. Un alt remediu naturist extrem de cunoscut sunt ceaiurile din plante naturale, nu la pliculeț. Cele mai eficiente sunt măceșele și teiul, iar efectul lor este sporti dacă se adaugă și miere naturală de albine, dar și un strop de lămâie.

Nu ezitați să consumați citrice sau suplimente de vitamina C, acestea fiind cele mai eficiente în lupta împotriva răcelii, mai ales dacă sunt consumate în mod constant. În cazul în care durerea în gât este insuportabilă, grgara cu apă cu sare va fi ca un pansament pentru locul respectiv. Atenție, însă: nu trebuie să consumați alte alimente sau lichide cel puțin 30 de minute după efectuarea gargarei.

Indiferent dacă este vorba despre răceală, gripă sau viroză, acestea cauzează mai neplăceri organismului și toată lumea își dorește să scape de ele cât mai rapid și ușor. Intră pe racealagripasiviroza.ro pentru a afla toate simptomele specifice fiecăruia și cum le poți combate în mod inteligent, nu doar prin tratamente naturiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *