Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Medicis – clinica autorizata de unde puteti obtine certificatul medical de aptitudine de zbor


Profesiile din aviație sunt cu siguranță frumoase și mulți dintre noi aspiră să lucreze în acest domeniu. Ideea de a călători în toată lumea, fie ca pilot, fie ca însoțitor de bord, fascinează. Cu toate acestea, nu degeaba se spune că trebuie să ai o sănătate de fier pentru a ajunge să zbori profesionist: sus, în aer, micile probleme medicale se pot transforma într-un mare pericol pentru tine, dar și pentru ceilalți pasageri.

Cei care doresc să devină steward/stewardesa sau pilot pe o linie aeriană comercială vor trece la angajare prin evaluări medicale amănunțite, care se vor repeta ulterior periodic pe parcursul carierei. Având în vedere gradul de responsabilitate pe care îl are personalul de zbor (în cazuri extreme, inclusiv față de viețile pasagerilor), aceste evaluări medicale se desfășoară în condiții atent reglementate și doar în unități medicale autorizate de către Autoritatea Aeronautică Română.

Pentru a putea zbura în spațiul Uniunii Europene, vei avea nevoie de un Certificat Medical Clasa II (pentru însoțitorii de bord), sau Clasa I (pentru piloți). Aceste documente atestă faptul că ești apt din punct de vedere medical și psihic pentru aceste profesii solicitante. Certificatul trebuie să se reînnoiască la fiecare 12 luni și în lipsa acestuia nu vei mai putea zbura.

Testele medicale specifice evaluează starea generală de sănătate, cu focus asupra unor elemente specifice pentru aviație. Printre testele efectuate, amintim testarea nivelului de hemoglobină, electrocardiograma, audiograma, examen ORL extins, examen oftalmologic extins, profilul lipidic, teste pulmonare funcționale și analiza urinei. O parte dintre acestea se repetă periodic la reexaminările ulterioare.

Precum am menționat anterior, examinările medicale pentru evaluarea personalului de aviație pot fi efectuate doar în centre medicale autorizate, de către medici cu atestarea specială de Examinator Aero-medical. Această atestare este rezultatul unei înalte specializări medicale, garantând respectarea unui set riguros de reguli și a unor standarde profesionale precise.

Medicis, cel mai cunoscut și apreciat lanț de clinici medicale din vestul României, este singurul centru autorizat de medicină aeronautică din afara Capitalei. În cadrul clinicilor Medicis, cei interesați de o carieră în aviație pot obține Avizul AME, care presupune o serie extinsă de investigații clinice, paraclinice și de laborator. Toate acestea vor fi supravegheate de un medic de Medicină Aeronautică certificat.

În clinicile Medicis nu veți beneficia doar de investigații medicale atestate și specializate în medicina aeronautică. Medicis oferă tratamente medicale încadrate în cel mai înalt standard de medicină ocupațională, reunit sub conceptele de Health Factory și Standarde Integrate de Sănătate Ocupațională (Integrated Occupational Health Standards iOHS/SiSO). Serviciile medicale de înaltă ținută, medicii cu un nivel de profesionalizare ireproșabil și respectul profund față de actul medical și de pacient diferențiază clar Medicis de orice competitor.
Clinicile Medicis oferă servicii excepționale de medicină ocupațională în următoarele domenii:medicina muncii, siguranța transporturilor, medicină aeronautică, securitate națională, medicina radiațiilor, psihologie ocupațională, laborator toxicologie, primul ajutor, health culture, medicină preventivă, abonamente private de sănătate, audit ocupațional.
Doriți să obțineți un Certificat Medical pentru angajarea în domeniul aeronautic? Sunteți o companie din domeniul aeronautic și doriți să asigurați cele mai precise servicii medicale pentru angajații dumneavoastră? Puteți obține mai multe informații despre serviciile Medicis sau face programări pe adresa de e-mail: office@medicis.ro sau la numerele de telefon: 0356 911; 0356 433 733; 0729 991 515.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *