Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Turmericul – condimentul minune din est


Odată cu dezvoltarea infrastructurii și ieftinirea transportului, din ce în ce mai multă lume a putut să se bucure de beneficiile produselor cultivate pe alte continente. Turmericul, cunoscut și cu denumirea de curcuma, este exemplul perfect. Acesta este cultivat în India, Taiwan, China și Japonia, deși se găsesc astfel de culturi chiar și în Africa.

În România este disponibil de câțiva ani, însă doar recent a devenit cu adevărat cunoscut și apreciat. Deși este folosit în special pentru a da un gust deosebit preparatelor culinare, turmericul are și o mulțime de proprietăți terapeutice.

În bucătărie, puteți folosi turmeric sub formă de pudră, însă pentru a beneficia la maxim de efectele sale terapeutice este indicat să îl consumați sub formă de pastile.

Folosit sub formă de capsule, acest condiment echilibrează sistemul nervos și protejează întregul organism de efectele negative ale stresului. Doamnele vor resimți efectele sale benefice deoarece este recunoscut că ajută la eliminarea stărilor negative asociate ciclului menstrual. Dacă nu vă place să luați pastile, puteți adăuga pudra în salate sau în supe. Specialiștii recomandă câte o pastilă de trei ori pe zi, în timpul mesei. O cutie de 60 de pastile poate fi găsită la un preț între 30 și 40 de lei. De remarcat că persoanele care iau tratament cu anticoagulante trebuie să discute în prealabil cu medicul despre metodele de administrare.

O mulțime de utilizări are și pudra de turmeric. Este excelentă pentru persoanele care doresc să își albească dinții, însă poate fi un ajutor de nădejde și în problemele gingivale. Veți observa rezultatele benefice folosind de două ori pe zi o pastă de dinți cu pudră de turmeric. Aveți nevoie de două linguri de pudră de turmeric, una de ulei de cocos și trei de bicarbonat.

Ceaiul de curcuma este o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să curețe ficatul de impurități. Veți observa și o îmbunătățire a modului de funcționare a sistemului digestiv în urma consumului de ceai de turmeric. Înainte de a începe să consumați regulat acest tip de ceai, consultați medicul pentru a vă asigura că nu aveți contraindicații.

Tags:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *