Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Alegerea unui calculator performant


Atunci cand doriti sa achizitionati un calculator nou, cel mai des va ganditi cum sa alegeti un calculator cat mai bun, astfel incat, acesta sa va ofere exact ceea ce aveti nevoie. Va trebui asadar sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa gasiti un calculator care sa va ofere o calitate cat mai buna. Primul lucru de care sa va interesati este alegerea procesorului. Procesorul este cunoscut ca CPU.

Acesta are rol de manipulare in ceea ce priveste operatiunile calculatorului. Un CPU rapid este important pentru ca reuseste sa afiseze rezultatele intr-un timp cat se poate de scurt, sistemul raspunzand rapid la comenzi. Este importanta sadar sa alegeti un CPU cat mai bun si sa faceti in acelasi timp unele cercetari inainte de a-l cumpara.

Multe persoane se gandesc si la memoria RAM, atunci cand isi construiesc calculatorul. Daca veti avea mai mult RAM, atunci calculatorul va merge mult mai usor, performanta sa fiind imbunatatita semnificativ. RAM-ul este unul dintre cele mai ieftine componente ale unui PC, dar el este responsabil de performanta acestuia, aceasta crescand considerabil.

Nu va uitati la marime in acest caz, ci concentrati-va mai mult pe frecventa de lucru. Un hard-disk bun este un alt lucru de avut in vedere. Capacitatea unui HDD este un lucru extrem de important, dar nu mai importanta decat viteza sa. Va intereseaza asadar ca HDD-ul sa citeasca rapid datele.

In ultimul timp, monitoarele s-au dezvoltat extrem de mult, de aceea exista o serie de caracteristici pe care trebuie sa le aveti in vedere, astfel incat sa fiti siguri ca veti alege niste monitoare ideale. Atentie mare la porturile acestor monitoare pentru ca ele trebuie sa se potriveasca mereu cu ceea ce aveti voi, astfel incat sa nu existe nici un fel de problema.

Aveti in vedere si zilele de reduceri pentru ca aceste reduceri nu sunt neaprat reduceri in adevaratul sens la cuvantului si se poate intampla ca magazinele sa ridice preturile inainte de aceste reduceri. Desi un calculator ieftin ar putea parea unul interesant, este mai bine sa alegeti un calculator mai scump pentru ca acesta va reusi sa reziste in timp. Un calculator mai ieftin, poate ajunge sa ne coste din ce in ce mai mult fata de unul scump. Este important asadar sa aveti toate aceste aspecte in vedere. Veti reusi sa gasiti un calculator cat mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *