Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Alimentatia bebelusului intre 0 si 3 ani


Atunci cand vine vorba despre alimentatia celui mic, trebuie sa faceti in permanenta alegerile cele mai potrivite. Specialistii sunt astfel de parere ca aceste alegeri sunt esentiale in primul an de viata al bebelusului. Alegerile din primii trei ani ii vor influenta mult dezvoltarea copilului. Este important asadar sa stiti cat mai multe lucruri despre cresterea celui mic.

Nu ii dati bebelusului in aceasta perioada alimente solide, decat in situatia in care medicul va sfatuieste sa faceti acest lucru. Alimentele solide nu ar trebui asadar oferite copilului inainte de varsta de 6 luni. Atat laptele matern, cat si laptele-formula va fi cel care ii va asigura bebelusului vostri toti nutrientii necesari, astfel incat acesta sa se poata dezvolta cat mai armonios.

Bebelusul nu va fi asadar la aceasta varsta, suficient de dezvoltat fizic pentru a manca alimente solide din lingurita. Daca bebelusul va fi hranit cu alimente solide prea devreme, se poate ajunge chiar si la suprahranire si cu siguranta nu va doriti ca acest lucru sa se intample. Descopera o colectie de botosei pentru bebe adorabili pe lapetitearmoire.ro

Laptele matern ar trebui dat celui mic la cerere, iar in prima luna va fi recomandat sa-l hraniti de aproximativ 10-12 ori pe copil, in 24 de ore. Expertii sunt de parere ca laptele matern este mereu cel mai bun aliment pentru copil. Daca din anumite motive nu va puteti alapta copilul, atunci trebuie sa-i oferiti anumite formule speciale de lapte. Nu uitati si de faptul ca alaptarea va varia in funcie de durata, dar si de numar de hraniri. In primul an de viata totusi, laptele matern este unul dintre cele mai bune alimente pentru cel mic.

Un alt lucru pe care nu trebuie sa-l faceti niciodata este sa nu incalziti biberonul la cuptorul cu microunde. Laptele de vaca si alte produse lactate nu ar trebui introduse in alimentatia celui mic pana in momentul in care acesta nu are 1 an. Cerealele, dar si alte alimente cu un continut de amidon mai mic sau mai mare nu ar trebui introduse in alimentatia bebelusului decat dupa ce acesta a implinit varsta de 6 luni.

Majoritatea bebelusilor isi vor lua apa din laptele matern sau din formula de lapte. In zonele caracterizate printr-o clima foarte calda, li se va da micutilor o jumatate de cana sau o cana pe zi de apa. Se vor recupera in acest fel toate lichidele pierdure. Este important sa tineti cont de toate aceste sfaturi de alimentatie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *