Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Costuri pentru a aplica la start-up nation – tot ce trebuie să știi despre acest program


Odată cu luna aprilie s-a dat și startul depunerilor proiectelor start up nation și o mulțime de antreprenori la început de drum sunt la un pas de accesare fonduri europene start up nation.

Orice interprindere înființată după 30.01.2017 poate depune proiectul pentru accesarea de fonduri start nation 2018. Inrerprinderile mici și mijlocii pot primi până la 200.000 de lei, bani nerambursabili. Cu toate acestea, doar intreprinderile care în urma scrierii proiectului obțin 95 de puncte, sau mai multe, au șanse mai mari de obținere a fondurilor.

Cu toate acestea, o întrebare destul de des întalnită în rândul antreprenorilor este legată de costuri pentru a aplica la start up nation.

Pentru că nu putem avea un răspuns concret la această întrebare, dorim să aducem câteva lămuriri legate de ceea ce reprezintă defapt aceste costuri.

Consturile pentru a aplica la start up nation sunt legate de costurile de înființare a firmei, costuri legate de sediul social al firmei. Aici facem referire la chirie, în cazul în care nu există un spațiu privat, totuși se poate face un contract de comodare care te va scuti de câteva sute de lei.

Pe lângă faptul că este necesar un sediu, orice intreprindere necesită un serviciu de contabilitate, iar pentru orice activitate redusă prețul este de maxim 200 de lei.

Cu toate acestea, cele mai mari cheltuieli sunt cauzate de firma de consultanță care se va ocupa de scrierea proiectului, dar acest lucru este just.

Firma de consultanță se ocupă de:

  • alegerea surselor de finanțare,
  • de consultanță pentru înființarea firmei
  • de scrierea planului de afaceri
  • de consultanță pentru implementarea planului de afaceri
  • asistența post-implementare.

Iar la capătul listei costurilor pentru a aplica la start up nation se află cheltuilile neeligibile cum ar fi cheltueli pentru amenajarea spațiului, garanțiile pentru spatial închiriat, costuri pentru obținerea autorizațiilor de funcționare sau pentru alte cheltuieli neprevăzute.

După enumerarea a tot ceea ce reprezintă cheltuielile pentru a aplica la start up nation cred că v-ați putea da seama de ce nu există un răspuns concret la această întrebare.

Tags: , ,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *