Go to ...

Stiri Timisoara

Aflăm totul la timp!

RSS Feed

Discutia despre salariu din timpul interviului de angajare


Cu siguranta nu exista o reteta care sa garanteze obtinerea jobului dorit in 100% din cazuri cand vine vorba despre procesul de recrutare. In special pentru cei care se afla la inceputul carierei, primii pasi in cariera pot ridica multe semne de intrebare.

Pe baza raspunsurilor a peste 2000 de absolventi de facultate ai promotiilor anterioara si specialisti HR, Hipo a realizat Ghidul de Angajare pentru Tineri in 2018. Aici, tinerii in cautarea unui job pot descoperi raspunsurile la intrebari referitoare la salariu, cunostinte si abilitati care conteaza la angajare sau beneficiile oferite de companii

 

Ce conteaza pentru angajatori in 2018?

Abilitatile de comunicare si adaptabilitatea sunt competentele cele mai urmarite de angajatori in procesul de recrutare al candidatilor juniori, conform unei cercetari Hipo efectuata in randul a 330 de companii din Romania.

Anul acesta, tinerii au inceput sa inteleaga importanta unui job part-time sau internship in CV, astfel ca 40% dintre ei au experienta profesionala de cel putin 12 luni in momentul absolvirii.

Recruiterii pun din ce in ce mai mult accent pe flexibilitatea candidatiilor, avand in vedere modul alert in care evolueaza piata fortei de munca si aparitia de job-uri noi, cu responsabilitati si cerinte noi. Alte caracteristici pe care recruterii le urmaresc sunt orientarea catre rezultate, proactivitatea, capacitatea de a lucra bine in echipa.

 

Care este cea mai dificila etapa a procesului de recrutare?

Una dintre cele mai dificile intrebari la interviu, indiferent de nivelul de experienta al candidatului. O treime dintre respondenti au declarat ca discutia despre salariu este cel mai dificil pas in procesul de recrutare in 2018.

Specialistii HR le recomanda juniorilor sa isi analizeze corect si pe cat posibil obiectiv competentele in raport cu cerintele jobului pentru care aplica. Raportul trebuie sa fie unul echitabil si candidatii aflati la inceputul carierei trebuie sa isi formeze asteptarile salariale luand in calcul si investitiile in formarea lor (training-uri, cursuri) pe care o vor primi in cadrul companiei.

In plus, aspectul financiar este si principalul motiv care i-ar determina pe tineri sa isi schimbe jobul (23,43%).

 

Angajarea dupa finalizarea studiilor

Procentul tinerilor care s-au angajat in primele 3 luni dupa ce au absolvit este de 28%. Se poate observa, deci, o deschidere a pietei fortei de munca pentru proaspat absolventi.

Contrar asteptarilor, doua treimi dintre absolventi au declarat ca s-au angajat in domeniul in care au studiat sau in domenii conexe.

 

Mai multe informatii despre piata fortei de munca din 2018

Le recomandam tuturor absolventilor sa urmareasca site-urile de specialitate pentru a fi la curent cu noutatile despre piate fortei de munca. Punctual, pentru proaspat absolventi, acestia pot afla toate informatiile necesare ce salarii pot castiga, cate pozitii entry-level sunt deschise in 2018 si care sunt domeniile cu cele mai multe joburi disponibile descarcand gratuit Ghidul de Angajare pentru Tineri.

Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *